İfade vermek sabıka kaydına nasıl geçer?
Merhaba; 18 yaşımda iken bir kavgaya karıştım ve karşı taraf hakkımda savcılığa şikayette bulundu. ben sadece ifade verdim ve hiçbir şekilde ceza almadım.işe girmek için adli sicil kaydı aldığımda sabıkalı olduğumu öğrendim. 2 ay önce kaydı sildirdim ama şu anda arşiv kaydı var. hakkımızda şikayet olduğunda gidip ifade verdiğimizde bu sicil kaydına mı işliyor yoksa bir yanlışlık mı yapıldı? ben ne para ne de hapis cezası almamış olmama rağmen sabıka kaydımın olması normal mi? teşekkürler
Cevap: İfade vermek sabıka kaydına nasıl geçer?
Alıntı:
sevgi05 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba; 18 yaşımda iken bir kavgaya karıştım ve karşı taraf hakkımda savcılığa şikayette bulundu. ben sadece ifade verdim ve hiçbir şekilde ceza almadım.işe girmek için adli sicil kaydı aldığımda sabıkalı olduğumu öğrendim. 2 ay önce kaydı sildirdim ama şu anda arşiv kaydı var. hakkımızda şikayet olduğunda gidip ifade verdiğimizde bu sicil kaydına mı işliyor yoksa bir yanlışlık mı yapıldı? ben ne para ne de hapis cezası almamış olmama rağmen sabıka kaydımın olması normal mi? teşekkürler
Arkadaşım ifadeni savcıya mı verdin yoksa mahkemeye çıktın mı_?? Zaten ifade verdiysen sana postayla olayın durumu hakkında bilgi verilir. Ama anladıgım kadarıyla savcı seni mahkemeye sevk etmiş ve hakim ifadeni almış yani dava açılmış_?? ama daha detaylı bilgi verirsen yardımcı olurum. Bu arada özel sektörde çalışmak için sicil kaydı çıkartılır ve artık sicildekiler arşive alınıyor.Arşiv kaydı ise sadece memuriyette isteniyor.