Cevap: Tazminat hesaplama
Hiç alamayacaksınız.
İşyerinin veya işin bir kısmının devri, çalışana tazminat hakkı doğurmaz.
hayır hocam hiç alamayacaksınız demişsiniz ancak. o güne kadar ki çalışmamızın karşılığı olan tazminatlarımızın ödeneceğini söylediler ve bununla alakalı sözleşmeyide imzaladık ve sözleşmede bu madde var. biz sadece ne kadar olduğunu merak ediyoruz. saygılar.merhaba hocam şimdi ben bir otaomotiv şirketinde çalışıyorum beni çalıştığım bölüm bir müteahhit firmaya devredildi bizde yeni firmayla sözleşme imzaladık.
05-02-2007 yılında işe başladım.
01-03-2010 da yeni firmayla sözleşmem başlayacak.
benim eski firmamdan almam gereken tazminat tutarım ne olmalıdır.
NOT: biz bütün özlük haklarımızla diğer firmaya devir olduk. o yüzden ihbar tazminatı almayacağız. izin haklarımız da aynen olduğu gibi yeni firmaya devredildi. yani herhangi bir eksi yada artı izin tutarı tazminatıumızdan kesilmeyecek veya eklenmeyecek.
aylık bürüt maaşım : 1201,5 tl
yılda 16 maaş alıyorum. cevaplayabilirseniz sevinirim
saygılarımla.......
[pardon ulaşamadım size bu bilgiye ihtiyacım var
çalışanımız 20 günlük yıllık izne ayrıldı.ayrıldığı gün bize ücretim eksik ödeniyor bankaya farklı yatırılıyori tüm haklarımı ödeyin diye ihtar çekti.fakat işyeri olarak şaşırdık çünkü kişi yıllık izin süresinde bunu yaptı.bizde 2 ihtarla işe çağırdık.gelmedi.şimdide kendisinden işe gelmemem nedenini soran bi ihtar çektik.bu saatten sonra nasıl bi işlem yapalım adım adım belirtebilirmisiniz sözleşmesini fesh etmek istiyoruz