Merhabalar sayın hukukcular
Öncelikle sizden şöyle bir yardım talebinde bulunmak istiyorum.Babam yakınlarda vefat etti ve kendisinin memeleketinde olan adına hissedarı olduğu taşınmazların olduğunu biliyorum bunları tespit için ne yapmam gerektiğinide,sizden yardım rica ettiğim konu ise şununla ilgili.
Babam sağlığında memelektinde kendisininde hissedarı olan bir yerin satışından dolayı kardeşi ile 10 seneyi gecen bir zaman konuşmamıştı ve vefatına yakın bir zamanda bu taşınmazın yine satışı gündeme gelmiş ve babamla aralarında fiyat olarak nasıl bir anlaşma yaptıklarınıda bilemiyorum ama taşınmaz sonradan araştırdığım bir kişiye 130 bin lira ya satılıyor.Babama annemden bildiğim 10 bin lira gibi bir para veriliyor,zandersem geri kalanı sonradan yollıyacağım diye sözlü bir şekilde amcam babamı kandırıyor.Öyle diyorum çünkü kendisine sorarsanız 40 bin lira verdiğini iddaa ediyor bu rakam daha evvel de 20 bin lira idi sonradan yükseldi ama benim bankalarda yaptığım araştırmalarda böyle bir paraya rastlayamadım ve babamın bir hayli borçlarını tespit ettim.Herhangi bir para yatırma yada borç yatırma makbuzuda yok yada hesap cüzdanı yok.Zaten buradaki çok samimi olduğu bir iki arkadaşınada olayı kendisi hastalanmadan evvel anlatmış.Taşınmazı alan kişinin alışverişten önce amcama, babama vermesi için 20 lira verdiğini ama niçin yada ne niyetle verdiğini yada vermediğini bilmediğiyle ilgili satışla ilgili telefon kayıtlarıda var.
Benim sormak istediğim bildiğim kadarı ile hukuk kurallarını pek iyi bilmesemde,
hukuk önünde sözlü olan hakların gaspının da herhangibi bir arama yöntemi yada kanunun olduğu.
Benim burada var ise hakkımı ne şekilde arayabileceğim?
Buradaki yani ikamet ettiğimiz yerdeki bu satışla ilgili babamdan bilisi olan arkadaşlarının şahitliğinin geçerliliği.
yada başka yapmam gereken,izlemem gereken,yol nedir?
şimdiden yardımlarınız ve tavsiyeleriniz için teşekür ederim.