-
Hadi Beni Sev
Hadi Beni Sev ....
Bu cümle ne hissettirdi size?
Sizi bilmem ama benim yüreğimi yaktı , yakmayada devam etmekte
Türkiye bu olayı konuşuyor !
Bir çocuk yuvasında yaşananlarI!
Çocuk Yuvası Nazi Kampı Değil Yalnız....
İnsanlıktan nasibini almamış hayvan bile demeye hayvanlara hakaret olur düşüncesiyle dilimin varmadığı bu kişiler,
Kimsiniz siz ?
Vicdanızdamı yok , hiçmi iciniz sızlamadı ,
Tek günahları yetim / öksüz olmalarımı
Nedir bu ?
Devlete emanet ettiğimiz bu çocuklar kendini bilmezlerin elinde telefmi olacak ?
Bu yaşta şiddete maruz kalan bu çocuklardan gelecekDe ne bekleyeceğiz ?
Kusamıyorum içimdekileri kelimeler yetmiyor ki ÖFKEMİ anlatmaya canım yanıyor,
Bizim çocuklarımız değilmi bu çocuklar, sahip çıkmamız gerekmiyormu ?
Ne yaptık onlar için ,
Sıcak evimizde anamızın babamızın çoluk çocuğumuzun yanındayken hiç aklımıza getirdikmi onları ya da bir günümüzü ayırdıkmı onlar için ?
Bir bayram sabahı bir yudum sevgi vermeye gittikmi yanlarına, başlarını okşadıkmı ?
Ne yaptık ? Hiç birsey !
Ramazan ayındayız önümüz bayram hiç olmazsa bu bayram gidelim başlarını okşamaya , ellerini tutmaya ?
Çok şey istmiyorlar onlar bizden
İstedikleri bir yudum sevgi , Bir sıcak Bakış
Dayak yerken bile "HADİ BENİ SEV" demesindendemi anlamadınız bunu ?
Onlar bizim çocuklarımız
Lütfen onları yalnız bırakmayalım Lütfen......
Saygılarımla
http://www.shcek.gov.tr/portal/dosya...blo_cogemx.asp
-
Maviydi Düşlerim,
Çünkü Ben Çocuktum...
Benim Bile Bilemedigim Kadar Çocuk;
Islak Bir Kuş Görsem Agaç Dalinda,
Meleklere Yagmuru Şikayet Ederdim...
Yagmura Küserdim.
Çünkü Siyah Degildi
Maviydi Düşlerim
Çünkü Ben Çocuktum...
Şimşek Çakinca Gözlerimi Yumar;
Sonra;
Minicik Dedikleri Parmaklarimin Arasindan
Şimşegin Geçtigini Görürdüm,
Sevgimin Yaninda Ellerim Küçücüktü
Yine De Siyah Degildi,
Maviydi Düşlerim,
Çünkü Ben Çocuktum,
Kin Tutmazdim...
Gururu Benimle Kim Taniştirdi Bugünde Bilmiyorum,
Bir Şeker;
Islak Kirpiklerimin Kurumasina Yeterdi
Veya Bir Söz...Güldürürdü Beni,
Herşeye Gülerdim Ama Korkardim Da...
En Çok Da Sert Sözden Ve Sert Yüzden
Yanimda Bir Büyük Aglasa Ben De Aglardim...
Ve Oyuncagimi Verirdim Gülsün Diye...
Evet Siyah Degil,
Maviydi Düşlerim,
Çünkü Ben Çocuktum,
Göz Yaşini Bana Mahsus Sanardim,
Çiçeklerin Güldügüne Inanirdim Çünkü,
Yildizlarin Gülerek Göz Kirptigina,
Güneşin Her Sabah Gülücükler Dagittigina Inanirdim...
Yagmur Yaginca Insanlar Gülmüyor Diye...
Gök Yüzünün Agladigini Sanirdim.
Çünkü Siyah Degildi
Maviydi Düşlerim
Çünkü Ben Çocuktum...
Her Çocugun Bir Annesi Oldugunu Bilirdim...
Onu Seven,Koklayan,Koruyan,
Akşamlari Yolunu Gözledigi Bir Babasi Oldugunu...
Rüyalarimda Öksüz Çocuk Görmedim,
Yetim Çocuk Ugramadi Dünyama...
Çünkü Siyah Degildi
Maviydi Düşlerim
Çünkü Ben Çocuktum......
-
Keşke Başbakanımız ve Bakanımız da sizin kadar duyarlı olabilselerdi. Kültürel Çeşitlilikte Kadının İnsan Hakları konulu İngiltere' de katıldıklrı toplantıyı keserek derhal dönselerdi, duruma el koyup sorumluları hakkında işlem yapılması emrini bizzat verselerdi.
İnsanlardan özür dileselerdi, gidip o çocukları öpseler,kucaklasalardı.
Ama yapmadılar. Aksine hayır burada kalacaz işimize devam edecez Türkiye' de vekillerimiz var onlar halleder dediler. Medyada tefe konulunca da suçluyu ilan ediverdiler: MEDYA
Bakın Başbakanımız neler demiş....
Bu olay, benim bakanımın buraya geldiği günün olayı değildir. Basının burada görevini yapması lazım. Basın çok farklı şeylere yer veriyor ama vermesi gerekeni vermediği gibi bir de hakaret üstüne hakaret yağdırıyor. Yine kadından, aileden sorumlu bir hanım bakana bunu yapıyor. İnanıyorum ki bir demoralize durumu var. Bunu yapan nedir? Medyadır. Medya burada yargısız infaz yapıyor.
"BENİM BAKANIM GEÇMİŞİN FATURALARINI MI ÖDEYECEK?"
Benim bakanım kendi döneminin faturasını değil, geçmişin faturalarını mı ödeyecek? İnanıyorum ki her gün kapı kapı sosyal kurumları dolaşıyor ve orada modern yapılaşmanın çocuklarımızı bu çirkin yapılanmadan bugüne kadar ihmal edilmiş eğitimden nasıl kurtarabilirizin çalışmasını yaparken böyle bir saldırıya maruz kalıyor. Buraya benim bakanım niye geldi? İngiltere''deki çalışmaları yerinde izlemek ve Türkiye''de uygulamak için geldi. Bu çalışmaları yapıp tekrar Türkiye''ye dönecek. Bana da bunu ilk gün sordu ''döneyim mi'' diye, ben de ''hayır, çalışmalarına devam ediyorsun'' dedim. "
O zaman ADAMA SORMAZLAR MI? SEN ÜÇ YILDIR İKTİDARDASIN ÜÇ YAŞINDAKİ SABİYİ DE ANAP-MHP-DSP KOALİSYONU MU DÖVDÜ?
2 GÜNDE UYUM YASALARI ÇIKARTABİLİYORKEN ANAYASAYI DEĞİŞTİREBİLİYORKEN, 2 YAŞINDAKİ SABİYİ BİLE KORUYAMAYACAKSAN, ONU İNSAN GİBİ YAŞATMAYACAKSAN NE İŞİN VAR ORADA?
Şu sözlere bakar mısınız lütfen.
"Ne yapılacaksa bunlar yapılmıştır ama bir yargısız infaz, özellikle medya tarafından başlatılmıştır. Çirkin olan budur. Buraya gelen medya, kusura bakmayın açık ve net söylüyorum, bu yapılan toplantıyı ne İngiltere''de ne de Türkiye''de yazacaktır. Kenara köşeye bir yerlere sıkıştıracaktır. Ben böyle dediğim için belki yazabilirler. Aksi takdirde yazmazlar. Ne yazık ki bu böyledir"
Bu sözlerde en ufak bir vicdan ve izan sezebiliyormusunuz?
-
Gözünüz aydın, bu soruna çözüm bulundu.
Bundan sonra kızlara ve erkeklere ayrı çocuk yuvaları açılacak. Kız yuvasında bayan öğretmen ve hizmetliler olacak
Erkek yurdunda erkek görevliler olacak. Mesele böylece hal olacak
-
Sevindirici bir sekilde Türkiye bu olaya duyarsız kalmadı.Fakat hükümet yetkilileri ve en başta ilgili bakan ve Başbakan aynı çekinmez yaklasımları ve kalitesiz usluplarıyla yine olumsuz tepkimizi almayı başardılar. Cumhuriyet bayramının öncesinde bir Türk olarak bu olayları yasamaktan utanıyorum. Yüce önder Atatürkten Şahsım adına Ülkemizi bu vakalardan koruyamadığımız ve korumayanlara engel olamadığımız için özür diliyorum.