Sigorta Kayıdıyla ilgili sorun
Merhaba , herkese kolay gelsin. Benim bi sorunum var ve yardımcı olabilecek arkadaşlarımızı arıyorum. Annem 1982 yılında gönüllü öğretmenlik yapmış ancak sigortalı olarak kayıt edilmemiştir. Girişimlerimiz sonucunda arşivlerde bu görev tarihinin belgesi bulunmuş ve Halk eğitim merkezi tarafından çalıştığında dair belge verilmiştir. Dava açmayı düşünmekte olduğumuz sırada ise arşivlerde belgelerin taşınma sırasında kayıp olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Ben hukuk fakültesi 3. sınıf öğrencisiyim aynı şekilde bi yakınımız avukatlık yapıyor. Bana bu konu hakkında araştırmamı bilgisi olan kişilere ve hocalarıma danışmamı söyledi. Bende ilk önce sizlere yazmayı uygun gördüm. Bize verilen belge kesin delil teşkil eder mi? Ayrıca bununla ilgili olarak yargıtay kararı bulabilir miyim? Bilgisi olan varsa şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Sigorta Kayıdıyla ilgili sorun
yardımcı olabilecek var mı?
Cevap: Sigorta Kayıdıyla ilgili sorun
"gönüllü öğretmenlik" bunun ne olduğunu bilmiyorum eğer ücretsiz yardım ise bu maaş karşılığı çalışma sayılmayacağından birşey talep edemez kanaatindeyim.
Yok aksi bir durum yani ücretle çalışma varsa annenizin çalıştıgı dönemdeki çalışma arkadaşlarını tanık göstererek fiili hizmetini ispatlayabilirsiniz.