Ayda 360 Saat çalışma ve Maaşların Yatmaması
Selamlar
Bir Ulaştırma firmasında 3 ay önce işe başladım İlk ay ücretimiz gününde yattı ,diğer aylar maaşın yarısını yatırdılar, ayın 25 itibari ile içerden hala alacağımız var
İşe girerken,çıkmadan 15 gün önce bildirmemiz gereken bir kağıt imzallattılar
Ben bu işyerinden 15 gün süresi dolmadan çıkmak istiyorum.
çalışma saatlerimiz 24 saat çalışıp 24 saat dinlenme şeklinde buda ayda 360 saate denk geliyor.
Bu iki durumdan ötürü hem maaşların gününde yatmaması eksik yatması gibi mağduriyetten ,hemde çalışma saatlerinin yasal çalışma saatlerini aşmasından kaynaklanan fazla çalışma saatlerini gerekçe gösterek iş yerimden 15 gün çalışmadan ayrılabilirmiyim.
a) Maaş bodrosu anlaştığımız ücretin altında 20 saat mesai eklenerek dengelenmiş
b)sigortamız 30 gün üzerinden yatırılıyor
c) İşe girişte 15 gün önceden bildirme yükümlülüğü dışında hiç bir belge imzalamadım.
d) Maaşlarımız Kendi açtığımız bir hesaba havale yolu ile geliyor
İlginiz ve Alakanız İçin Şimdiden Teşekkür ederim
Cevap: Ayda 360 Saat çalışma ve Maaşların Yatmaması
Ücretlerinizin zamanında usulunce hesaplanıp ödenmemesi nedeniyle sözleşmenizi hemen feshedip herhangi bir süre beklemeden ayrılabilirsiniz.
Bunu noter kanalıyla göndereceğiniz yazıyla yapmanız ayrılma sebebinizi ıspat açısından faydalı olacaktır.Noterden çıktığınız anda ESKİ işinize gitmenize gerek kalmayacaktır.
İmzaladığınız belge işvereninizin de yükümlülüklerini eksiksiz yerine getirmesi durumunda geçerli olacaktır.Kendi yükümlülüklerini yerine getirmeyen işvereniniz, imzaladığınız belgeye istinaden her hangi bir hak aramaya kalkamayacaktır.