İlk duruşması yapıldı, duruşma ertelendi
Ben eski kız arkadaşımla yaşadığım bazı husumetlerden dolayı adıma Ankara 9. Sulh Ceza mahkemesince 24.08.2009 tarihinde Cinsel Taciz,Tehdit suçlarından dava açıldı. 10.02.2010 tarihinde Sanık olarak çıktğım duruşmada Müşteki nin davasından vazgeçmesinden dolayı Hakim beraat ettiğimi söyledi ve gidebilirsin dedi.
Benim sorum; adalet portalından mahkeme bilgilerimi görüntülediğim zaman "İlk duruşması yapıldı, duruşma ertelendi" yazıyor.
1-) 2010 KPSS sınavına gireceğim ve devlet memuru olarak atanmak istiyorum bu mahkeme bir sorun teşkil edermi
2-) 2010 KPSS sınavından sonra tercihlerde 7225 kodlu bölümlerde( Güvenlik Tahkikatının Olumlu Soruşturması) tercih etsem sıkıntı yaşarmıyım
3-) Ankara 9.Sulh ceza mahkemesine bir dilekçe ile başvursam "İlk duruşması yapıldı, duruşma ertelendi" yerine "beraat edildi, dosya kapatıldı" olarak yazılmasını istesem
sorularımı cevaplandıracak değerli Avukatlara şimdiden teşekkür ederim
Cevap: Acil Cevabınıza ihtiyacım var
kardeş müşteki şikayetten vazgeçtiyse va takibi şikayete bağlı bir suç ise bu durumda davanın düşmesi gerekir Beraati kabul etme davanın düşmesi daha iyidir.Gerekçeli kararın sana tebliğiyle birlikte itiraz et kein yargıtay bozar.Davanın düşmesi demek hiç olmamış gibi sayılır.
ama beraat olayın olduğunu gösterir fakat senın suçlu olmadığını gösterir
Karar beraat ise zaten son duruşma zaptında yazılı olacağı gibi, ileride gerekçeli bir karar yazılıp, size tebliğ edilecektir. Ankara 9.SC. kalemine giderek suret alabilirsiniz.
Alıntı:
admin rumuzlu üyeden alıntı
Karar beraat ise zaten son duruşma zaptında yazılı olacağı gibi, ileride gerekçeli bir karar yazılıp, size tebliğ edilecektir. Ankara 9.SC. kalemine giderek suret alabilirsiniz.
Yani ileride dosya kapanarak kapandığına dahil bana karar tebliğ edilecektir. Herhangi bir güvenlik soruşturmasında da ismim çıkmayacaktır yazdıklarım doğru ise cvp yazmanıza gerek yok eğer bir yanlışlık var ise cevaplarmısınız
Teşekkür ederim
Cevap: İlk duruşması yapıldı, duruşma ertelendi
mahkemedeki ifademde beraatimi istiyorum diye yazdırdı Hakim, Katip ine sonrasında karar olarak da beraat ettiğimi söyledi.
Benim tek sorunum şu 7225 kodlu(güvenlik tahkikatının olumlu şoruşturması) (emniyet, adalet, vs...) gibi yerlere girmemde sorun olurmu bu dava..
Şimdiden teşekkürler