Süt teşviklerinde Usülsüzlük
İyi günler ben devleti dolandırmaya yönelik bir olaya şahit oldum, kısaca olay şu şekilde. tarım il müdürlüğü tarafından teşvik belgesi olan bir süt işletmesi köyden ya da kooperatiflerden sütü alır. ay sonuda kooperatif bu sütü sana verdim diye fatura keser şirket müdürü ya da vekaleti olan kişi de şirket kaşesini basarak bu ürünü aldım der bunun üzerine de ürün sahibi tarım il müdürlüğüne gider ürün alınmış diye ziraat bankasına ödeme emri gönderir ve kişi ya da kooperatife ödeme yapar. fakat bizim olayımızda şirkette çalışmayan birisi ürünü aldım diye imza atıp kaşe basmıştır. tarım müdürlüğü de onaylamış ve devletten haksız yere para ödemesi yapılmıştır. ben savcılığa şikayetimi yaptım. savcılık il müdürlüğüne imzanın müdür tarafında atılıp atılmaması konusunda soru sormuş il müdürlüğü cevap vermiş. şirket müdürüne gerek yok imza yetkilisi bile olmasına gerek yok demiş. savcılık da bunun üzerine koğuşturmaya yer yoktur demiştir. bunun üzerine ben agır ceza mahkemesine itiraz da bulundum ama o da aynı kararı vermiş. resmi gazetede bile şirket müdürü şirket yetkilisi imzalamalıdır diye geçen teblig ve karar olmasına ragmen dava açılmamıştır. il müdürü bilerek yada bilmeyerek görevini kötüye kullanmıştır. bu da yetmezmiş gibi karşı tarafda manevi tazminat davası açtı bana. ben ne yapacagım. çünkü bu işte benim bir yararım yok. tamamen devlet yararına bir şikayetti fakat kabahatli biz olduk. avukatımda olmasına ragmen ben bunu kime götürebilirim konu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim.
Cevap: Süt teşviklerinde Usülsüzlük
Konu hakkında yardımcı olabilecek birileri yok mu acaba.
Cevap: Süt teşviklerinde Usülsüzlük
arkadaşlar dosyaları resmi olarak adalet bakanlığına göndersem ve tarım bakanlığı müfettişlerine göndersem olur mu konu hakkında bir cevap lütfen. teşekkürler.