Trafik kazalarında tazminat talebi
Saygıdeğer Hukukçularım;
18 Şubat 2010 tarihinde saat 21.30' de aracımla seyir halindeyken dörtyolda yeşil ışıkta geçişim esnasında tali yoldan gelen aracın ışık ihlali yaparak hızla geçiş yapması sonucunda kaza yaptım. Benim ihlal yapan araca çarpmamla birikte başımdan ve boynumdan yaşadığım travmadan ötürü duyarlı vatandaşlarımızın da sayesinde ambulansla ve hastaneye kaldırıldım. Gerekli tıbbi mudahalelerın yapılmasına müteakip 1 gün müşade altında kaldım ardından 10 gün istirahat aldım. Geçici hekim kanaat raporunu Adli Tıp Kurumundan Kati Hekim Kanaat Raporu olarak netleştirmiş bulunuyorum. Yaşamış olduğum kazada ihlal yapan araç şoförünün ehliyetine yaklaşık 2 ay once 6 ay süreyle el konulduğu, özel şirketin ehliyeti bulunmayan bir şahsa şirket işlerinde kullanması için arabayı aynı şahsa verdiğini, benim ihlal yapan araca çarpmamın etkisiyle aracın başka bir araca daha çartığını sonradan öğrenmiş bulunuyorum. Verilen ifadelerde ihlali gerçekleştiren şahsın "ışığın rengini bilmiyorum yanımdaki geçince bence geçtim" dediği ancak 3. araç şoförünün benim yeşil ışıkta geçtiğimi teyit eder nitelikte ifade verdiğini öğrendim. 10 ay önce banka kredisi kullanarak almış olduğum 0 km. aracım pert olmuş durumda. Şu aşamada nasıl bir yol izlemem gerekmektedir? Tazminat talep hakkım var mıdır? İlgi ve alakanız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla...
Seçkin ALTUN