İstifaya zorlanma nedeni ile haklı iş fesihi yapabilirmiyim?
Merhaba,
Konu değişik şekilde anlatılmış fakat benim sorunum biraz daha farklı gibi.
7 senedir özel bir şirkette satış destek görevindeyim ve SGK primlerimiz aldığımız maaş üzerinden yatırılıyor, fakat 2 senedir işverenimiz genel zam yapmıyor sebebide SGK primlerimizi tam maaşımız üzerinden yatırılmasının onu çok zorluyor olmasıymış. Çalıştığım firmanın bir kardeş şirketi daha var sahibi gene bizim patronumuz. Patronumuzun bize söylediği SGK primleriniz bizi çok çok zorluyor, bu şirketten istifa edeceksiniz kardeş şirketime geçeceksiniz orada sgk primleriniz asgariden yatacak ama maaşınıza %20 zam alacaksınız. Toplam 65 kişiyiz yaklaşık 60 kişi istifa ederek kardeş şirkete geçti fakat ben geçmek istemiyorum ve bu şartlarda çalışmak istemiyorum sizce tazminatımı alarak çıkmamın bir yolu var mı? (İstifa edenlere hakkınız saklıdır diye yazı verilmedi) Psikolojik baskı ve ya başka bir sebebten haklarımı alabilirmiyim? Yada istifa edip zam alırsam ileride beni tazminatsız çıkarırsa ozaman dava açabilirmiyim? İşimi kaybetmemek için imzaladım diye? Bu durumda açabilirsem kazanabilirmiyim?
yardımcı olursanız çok sevineceğim açıkcası bunalmış durumdayım.:alala
Cevap: İstifaya zorlanma nedeni ile haklı iş fesihi yapabilirmiyim?
yanıt verebılecek bır arkadas varmı acaba?
Cevap: İstifaya zorlanma nedeni ile haklı iş fesihi yapabilirmiyim?
Alıntı:
mmmpower rumuzlu üyeden alıntı
yanıt verebılecek bır arkadas varmı acaba?
İstifa ederseniz kıdem tazminatına hak kazanmazsınız.