Aldığım Araç Hacizli Çıktı
Merhabalar 2010 yılının ocak ayında noter kanalı ile bir araç aldım ancak 1 ay içerisinde aracı üzerime tescil ettirmek için emniyete gittiğimde aracın üzerinde 2009 un 11 inci ayından haciz olduğunu öğrendim oysaki noter satışı için gerekli olan vergi dairesinden vergi ilişik kesme kağıdını almıştım. şimdi zincirli kuyu vergi dairesi tarafından araç üzerinde haciz varmış aracı aldığım adamlar ise parasını aldıkları için oralı bile olmuyorlar mağdur durumdayım adamlara dava açmalımıyım bir hak iddaa edebilirmiyim ? sonuçta hacizli bir malı satmak mal kaçırmaya girmiyormu devletin çarpık düzenlerinden birisi daha hacizli olan bir araç nasıl oluyorda noterden satılabiliyor. vergi dairesi temiz kağıdı nasıl verebiliyor.
40 yılın başında bi araba alalım dedik başımıza gelenlere bak:'(
Cevap: Aldığım Araç Hacizli Çıktı
arkadaşlar benim soruya şöyle bir cevap buldum dava açacağım aynı durumda olanların dikkatine
Yargıtay 11. HD. 7.2.1985 T,576/521; 19.1.1984 T, 5560/26 ; 5.4.1983 T. 1648/1722
" Satın alınan arabanın hacizli olduğunun daha sonra alıcı tarafından öğrenilmesi halinde , alıcının " hukuki ayıp " nedeni ile satış aktinin feshini ve semen olarak verdiği senetlerden dolayı borçlu olmadığının tespitini isteyebileceğini..."
İlaveten;
Yargıtay 13. HD. 22.10.2001 T, 7856 E, 9445 K.
" Satış sırasında satıcının araç üzerinde haciz olduğunu gizlemesi , davalı satıcının kötüniyetli olması nedeni ile satın alanın sözleşmeyi feshedip, tazminat istemekte haklı olması..."