Evin her tarafı farklı renkte fayans!
Herkese merhaba, Haziran 2009 da inşaattan bir daire satın aldım, inşaat bitti ama baktıkki evin koridor ve banyosunda kullanılan fayanslar birbirinden farklı renkte. Diğer daireleri gezdik baktık onların hepsi aynı. Muhtemelen elinde kalan fayansları bizim dairemize kullandı. Konuştuk tamam değiştirelim dedi bu seferde banyoya wc ve koridordan farklı desen ve renkte fayans döşemiş. Bu konuda bir hak talep etmemiz mümkünmüdür?
Binada ki diğer bütün dairelerin koridor banyo ve wc leri aynı desen ve renkte fayans döşeli.
Ayrıca, tapumu aldım ve adama hiç bir borcum bulunmamaktadır.Ama gidip anahtar teslim almış değilim.
Şimdi ben hiç birşey yapmadan satılığa mı çıkarayım :alala
Önerilerinize ihtiyacım var.:(
Cevap: Evin her tarafı farklı renkte fayans !...
Alıntı:
Foton rumuzlu üyeden alıntı
Herkese merhaba, Haziran 2009 da inşaattan bir daire satın aldım, inşaat bitti ama baktıkki evin koridor ve banyosunda kullanılan fayanslar birbirinden farklı renkte. Diğer daireleri gezdik baktık onların hepsi aynı. Muhtemelen elinde kalan fayansları bizim dairemize kullandı. Konuştuk tamam değiştirelim dedi bu seferde banyoya wc ve koridordan farklı desen ve renkte fayans döşemiş. Bu konuda bir hak talep etmemiz mümkünmüdür?
Binada ki diğer bütün dairelerin koridor banyo ve wc leri aynı desen ve renkte fayans döşeli.
Ayrıca, tapumu aldım ve adama hiç bir borcum bulunmamaktadır.Ama gidip anahtar teslim almış değilim.
Şimdi ben hiç birşey yapmadan satılığa mı çıkarayım :alala
Önerilerinize ihtiyacım var.:(
İlginç bir konu... Ancak şöyle bir yorumda bulunabilirim; Fayansların farklı oluşu bir mimari anlayışın eseri değil de, gelişigüzel imalatın ürünü ise bir "ayıptan" bahsetmek sözkonusudur. Diğer bir deyişle bir dekoratif döşeme yoksa hukuki ayıptır, tüketici hakları konusuna girer.
Size önerim bunun tespiti için avukatınız aracılığı ile tespit davası açmak ve Noterlik kanalıyla satıcıya ayıbı bildirmenizdir.
Cevap: Evin her tarafı farklı renkte fayans !...
Dekoratiflikten eser yok, resmen elindeki fayansları döşeyip çıkmış.
Satıcı işi pişkinliğe vurup "size kaliteli olanı döşedim" diyip işin içinden çıkıyor.
Noter kanalı ile yapılacak işlem için dava açmaya gerek var mı ? Yoksa noteri alıp evi gösterip emsal olarak binada ki diğer dairleride göstermek koşulu ile farklılığın bir rapor tutulması mümkün müdür ?