Haksız iddia ile taciz (gürültü iddiası)
Komşudan gelen gürültü nedeniyle yaşanan zorluklar hakkında bu forumda çok sayıda mesaj var. Ancak ben gürültü yakınmasına tersinden bakan bir durumu tartışmak istiyorum. 5 ay kadar önce taşındık. Geçen bu sürede alt kat komşumuza bayram ziyareti de yaptık. Bir sorun yoktu. Ancak bir ay kadar önce alt kat komşumuzdan, onlara çok gürültü gittiğini, kızımın evde step yapmasına engel olmamızı isteyen bir telefon geldi. Kızım evde step filan yapmıyordu, ve ikisi de ortaokul öğrencisi olan çocuklar koşmaca, zıplama yaşlarını da geride bırakmıştı. Ama belki farkından olmadan fazla ses çıkarıyoruzdur, belki de ayak sesleri gidiyordur diye, çocukları uyardım, onların odalarına ve koridora kalın halı aldım. Ama alt komşumun şikayetleri daha da arttı. Sürekli gürültü geliyor dedikçe biz daha dikkat ettik, baktık ki onun gürültü var dediği zamanlarda bizim evde dikkati çeken ses yok. Çocuklarım tam gün okula gidiyorlar, Kızım haftada iki gecede dersaneye gidiyor. Ama alt kat komşum mektuplarla, telefonla, kapıcıyla ısrarla haberler yollayıp gece gündüz devam eden gürültüden (özellikle belirtiyor: kızımın gürültüsünden) yakınıyor. Bizim ebeveyn olarak neden göz yumduğumuzu soruyor. Komşunun diğer bazı davranışlarındaki gariplikler, bir de bizden geldiğini iddia ettiği gürültüye özellikle kızınızın gürültüsü diye ısrarlı vurgusu beni çok rahatsız etti. Eşimin sivri topuklu terliği hiç yok ama alt kat komşu sivri topuklu terliklerle yüründüğü iddiasında. Bu komşunun gerçeklerle bağdaşmayan bir iddia ile bizi taciz ettiğini düşünüyorum. Bu durumun tespiti için ne yapabilirim. Apartman yönetimine durum tespiti için başvursam bir anlamı olur mu? Gürültü konusunda diğer mesajları da okudum ama bizimkine benzer bir duruma rastlamadım. Akıl ve mantık sınırlarını zorlayan bir durumla karşı karşıya kaldığımı düşünüyorum. Katılımcılara saygılarımı sunarım.
Cevap: Haksız iddia ile taciz (gürültü iddiası)
Şu durumda gürültü yapmamaya devam etmekten başka yapacak bir şeyiniz yok. Mahkemeden bilirkişiye gürültü tespitini şikayetçi taraf yaptırır, siz değil. Bekleyin bakalım tespit yaptırsınlar. Bu arada gürültü acaba başka yerden geliyor da sizden geldiğini mi sanıyor diye düşünmeden edemedim?