Ev sahibi ile apartman demirbaş konusunda anlaşmazlık
Oturmuş olduğum apartmana güvenlik kamerası ve uydu anteni için gerekli ekipman takılmıştır. yapılan bu işlem için apartman yönetim kurulu karar almış ve daire başına 200tl harcama çıkmıştır.apartman demirbaşı olduğundan dolayı ev sahiplerinin karşılaması gerektiği ifade edilmiştir apartman yönetimi tarafından. Ev sahibim ise güvenlik kamerasının gerekli olduğunu ama uydu anteninin fantaziye girdiği için 100tl karşılayacağını ifade etmiştir.Bana da uydu antani masrafını ödememi istemiştir.Bende bunu kabul etmeyerek ödemeyeceğimi ifade ettim ve şubat kiramı vermedim.Ev sahibim de evden çıkmamı istemiştir.(Ev yaşlı bi bayanın daha doğrusu 5 kişiye miraslı imiş kira sözleşmesini ev sahibi sandığım yaşlı teyzenin torunu ile yaptım.Yukarda ev sahibi diye bahsettiğim kişi ise yaşlı teyzenin erkek kardeşi yani mirasçısı.)Ben bu durumda ne yapmalıyım
Cevap: Ev sahibi ile apartman demirbaş konusunda anlaşmazlık
Makbuzlarınızı saklayınız icra takibi yapar ya da ihtar çekerse itiraz edersiniz.
Sayın crosswise iyi günler dilerim. Ben hukukçu değilim. Bu sitedeki bilgilerden faydalanan ve yeri geldikçe bilgilerimi paylaşan biriyim. Konunuzla ilgili şu ilgimi çekti. "şubat kiramı vermedim" demişsiniz. Niye ? Yani kirayı ödemeyerek zaten sizi çıkarması için koz vermiş oluyorsunuz. sizi ödeme yapmadığınız için tahliye ettirir. anten olayı başka kira olayı başka. bağımsız birbirinden. Bu birinci konu. İkinci konu ise uydu anteni meselesi. Siz bu uydu anteninden faydalanacaksanız masrafın tümden evsahibine ait olması bana saçma geliyor. Yaklaşık o evde kaç yıl oturmayı düşünüyorsanız ? bu yıl sayısına göre yaklaşık bir miktarı ödersiniz. uzlaşma yoluyla hallolur gibime geliyor. Yani kalan 100 tl nin 30 - 40 lirasını siz geri kalanını ev sahibi ödesin. Yani 40 60 lira için değmez bence bu tür sıkıntılar çekmeye. Sonuçta siz çıktıktan sonra bundan evsahibi faydalanacak. (kendi oturmasa bile ev kiralamak için böyle bir anten avantajdır sonuçta.) Ha siz bu anteni hiç kullanmayacaksanız tabi ki masraf ev sahibine aittir. Bu paralar için mahkemelik olmayın yıllar sonra değmezmiş dersiniz.
merhaba iyi geceler ben konu yaratmayı bulamadımm nasıl yaratabilirim yardımcı olabilrmisin