Yurtdışındayım idari mahkemenin kararına nasıl itiraz ederim
Merhabalar ben ankara idare mahkemesine ösym'nin puan hesaplamasıyla ilgili yürütmenin durdurulması adına dava acmıstım fakat mahkeme bu istegimin reddine karar vermis ve bana 1 hafta süre verdi itiraz edebilmem için fakat ben su anda yurtdısındayım ve türkiyeye gecmeme imkan yok buradan nasıl bir yol izlemeliyim nasıl itiraz etmeliyim bir dilekçe yazıp elçilikten ankara idare mahkemesine yollasam olurmu acaba yardımcı olursanız cok sevinirim.Bu arada dilekçe örnegi nasıl olur daha önce dilekçeciye yazdırmıstım şimdi nasıl yapacagımıda bilmiyorum.:(
Cevap: Yurtdışındayım idari mahkemenin kararına nasıl itiraz ederim
Ankara'dan bir avukata konsolosluktan vekalet çıkartıp gönderebilirsiniz.
İDARİ YARGILAMA USULÜ KANUNU
Dilekçelerin verileceği yerler
Madde 4
Dilekçeler ve savunmalar ile davalara ilişkin her türlü evrak, Danıştay veya ait olduğu mahkeme başkanlıklarına veya bunlara gönderilmek üzere idare veya vergi mahkemesi başkanlıklarına, idare veya vergi mahkemesi bulunmayan yerlerde asliye hukuk hakimliklerine veya yabancı memleketlerde Türk konsolosluklarına verilebilir.
Bulunduğunuz yerdeki en yakın Türk Konsolosluğuna verebilirsiniz.
Alıntı:
kartalhasan rumuzlu üyeden alıntı
İDARİ YARGILAMA USULÜ KANUNU
Dilekçelerin verileceği yerler
Madde 4
Dilekçeler ve savunmalar ile davalara ilişkin her türlü evrak, Danıştay veya ait olduğu mahkeme başkanlıklarına veya bunlara gönderilmek üzere idare veya vergi mahkemesi başkanlıklarına, idare veya vergi mahkemesi bulunmayan yerlerde asliye hukuk hakimliklerine veya yabancı memleketlerde Türk konsolosluklarına verilebilir.
Bulunduğunuz yerdeki en yakın Türk Konsolosluğuna verebilirsiniz.
çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz.