Hisseli araziye İzale-i şüyu davası açmak istiyorum
İyi günler benim 553 metrekare arsam var. Üstünde de taşınmaz mülk olarak müstakil ev bulunmakta. Biz müteahhite vereceğiz ama arsamızın 92 metrekaresi başka birinin adına hisseli. Tapumuzda 2 isim var. 92 metrekare onların, 461 metrekarede bizim. Biz de fiyat konusunda anlaşamıyoruz. İzale-i şüyu davası açmak istiyorum. Arsanın %83'ü bizim olduğu için ilk alma olanağı bize mi sunuluyor? Yoksa başka prosedürler de varmı? Mahkeme nasıl bir süreçte ilerler. Yardımcı olursanız bu konuda bilgilendirmek amacı ile.
Cevap: Hisseli araziye İzale-i şüyu davası açmak istiyorum
Hiç yardımcı olacak biri yok mu?
Cevap: Hisseli araziye İzale-i şüyu davası açmak istiyorum
buna benzer bir durumda bizim başımızda var.biz 1976 yılında 120 m2 bir arsa aldık.o arsaya 1987 de ev yaptık.1988 yılında ise ifraz geçti.ifraz geçtiğinde belediye 5 kişiye hisse vermiş.bizim 17 m2 diğer 4 kişinin ise 17,18,18 ve 42 m2 idi.biz 42 m2 olan kişinin hissesini mahkemeye başvurmadan bundan 12 sene önce tekrar para ödeyerek satın aldık.bizim hissemiz 59 m2 oldu.o yıldan bu güne 22 yıl geçti.benim sorum geçen 22 yıllık süre O dört kişinin bizim evin üzerindeki haklarının düşmesine sebep olmuyor mu? zamanaşımı oldu mu?onlar hala bizden hak talep edebilirler mi?ederlerse nasıl bir süreçle karşılaşırız?
not1:hissedarlar kendi ifrazlı tapularını(17m2,18m2,18m2)almışlardır.
not2:bugüne kadar kimse hak talebinde bulunmadı
şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...