Cevap: Zorla senet imzalatma...
Birlikte savcılığa gidip şikayet dilekçesi verebilirsiniz.
Biz bunu düşündük aslında ama 2 kişiyle konuşmuyoruz çünkü hala aynı yerde çalışıyorlar borçlarının olmasına rağmen....ve ellerinde senet var eğer savcılığa şikayette bulunursak senetleri geri alabilirmiyiz?
aqvukat engin bey sizi anlamak yada hukuku anlamakmı zor çözemedim.ben adama para göndermişim elimde dekont var,sahit var,delil var.bana paranı alman zor diyorsunuz.adam senet imzalamış git savcılığa diyebiliyorsunuz.bu hukuk genel itibari ile suçlulardan yanamı?yanlış anlamayın bu arkadasa suçlu demiyorum ama olaylara bakınca celişki yasıyorum.benim olayda mahkemeye vermeden senet alacam zorla yada güzellikle.şimdi karşı taraf itiraz ederse ne olacak.seneti ödememe gibi bir hakkımı doğuyor?
Alıntı:
auefmo rumuzlu üyeden alıntı
aqvukat engin bey sizi anlamak yada hukuku anlamakmı zor çözemedim.ben adama para göndermişim elimde dekont var,sahit var,delil var.bana paranı alman zor diyorsunuz.adam senet imzalamış git savcılığa diyebiliyorsunuz.bu hukuk genel itibari ile suçlulardan yanamı?yanlış anlamayın bu arkadasa suçlu demiyorum ama olaylara bakınca celişki yasıyorum.benim olayda mahkemeye vermeden senet alacam zorla yada güzellikle.şimdi karşı taraf itiraz ederse ne olacak.seneti ödememe gibi bir hakkımı doğuyor?
Sizin olayda açıklamasız banka havalesi söz konusuydu, destekleyici deliller yoksa almak zor dedim. Yazdğınız gibi delilleriniz varsa onları inceleyip değerlendirmek gerekir. Bu üye ise "bizi korkutup senet imzalattılar" diyor öncelikle gitmesi gereken adres savcılıktır. Siz de güzellikle değil de zorla senet alırsanız bu TCK bağlamında "senet gaspı" olabilir. O kişi de sizi savcılığa verebilir. Delilleri savcılık ve mahkeme değerlendirir ödemek zorunda olup olmadığı da yargılama neticesinde ortaya çıkar.
Her olayın kendine özgü yönleri olabilir hukuk matematik değildir. Sağlıklı bilgi almak istiyorsanız söz ettiğiniz delilleri avukatınıza göstermelisiniz burda 4 satır bilgi ile varacağınız kanaat elbette çelişki ve müphem noktalar bırakabilir aklınızda.
Cevap veririz sorulara bi dert, vermeyiz bi dert ne diyim.
Cevap: Zorla senet imzalatma
Engin Bey kısa ve net cevaplar veriyor. Anlatılan olaya göre ne yapılması gerektiğini anlatıyor. Siteye yeni üye oldum ancak çoğu konuyu bizzat okuyarak yanıtlamaya çalışmakta. Ben kendilerini özellikle forumda takip ediyorum kimseye yanlış bir yönlendirme yapması söz konusu değil o yüzden konulara göre değerlendirme yapın. Her senet geçersiz demiyor kendileri, hile baskı tehditle alınan ve ispat edilebilen senetler geçersiz ve karşı tarafı TCK'na göre suçlayabilecek bir durum. Senedin baskı altında atıldığı kriminalde bile çıkıyor el titremesinden gözle görülecek bir fark olmasa da detaylı incelemede çıkıyor. Yani zorla imzalatılan belge bile tek başına delil iken, bir ya da birkaç delil eşliğinde senet geçersiz kılınabilir ayrıca karşı taraf TCK'na göre cezalandırılabilie. İyi o zaman ben de belime takayım bir 14lü, yanıma da alayım iki işsiz vereyim bellerine 7,65 herkese senet imzalatıp köşeyi dönelim ;)