Askerlik nedeniyle istifa
1 aralık 2005 itibariyle yedek subay adayı olarak askerim. iş yerimden 14 kasım tarihinde yani 16 gün önceden istifa edebilirmiyim. İşyerimden kıdem taminatımı ve ücretli izin ücretimide istedim. Ayrıca işyerimden istifa edeceğimi kaç gün önceden şirkete dilekçeyle bildirmek zorundayım. Bir sorum daha olucak şirket kıdem tazminatımı ve kullanmadığım ücretli izin ücretimi istifamdan kaç gün sonra sonra bana vermelidir bununla iligili yasal düzenleme varmıdır. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.
Re: Askerlik nedeniyle istifa
hocam peki bende birşey sorabilirmiyim askerlik dönemin geldi ve geçti ama sen tecil ettirdin tabi bu süreler içinde bir yerde çalışıyorsun ve tecilini kaldırıp askerliğe gitmek istedin bu durumdada tazminat alınabilirmi acaba
Site Yönetiminden Duyurular Forumlarda arama yapmadan soru veya yorum eklemeyiniz. - Kısa Mesaj ile hukuki soru sormayınız.
Türkçe yazım kurallarına özen gösteriniz. - Cümlelerinize büyük harf ile başlayınız, başlık ve iletilerinizin tamamını büyük harflerle yazmayınız. - Konularınızı doğru kategoride açmaya özen gösteriniz. - Başlıklarınızda "Acil, Lütfen Yardım, İmdat, Slm, Mrb" gibi kelimeler kullanmayınız. - Kurallara aykırı davranan üyeler ve forumları kilitlenecektir.
Re: Askerlik nedeniyle istifa
Askerlik nedeniyle işten ayrılmanız durumunda tecil ettirmiş olmanızın herhangi bir önemi yoktur.
Bu nedenle ayrılırken kıdem tazminatına hak kazanırsınız.
saygılar
Cevap: Askerlik nedeniyle istifa
Benzer durumdaki yorumlara baktım.Yalnız benim durumun biraz daha farklı, Şimdi ben aöf 4 sınıfta okuyorum geçen yıl bir ders yüzünden mezun olamadım.Hatalı sorular gerekçesiyle aöf mahkemeye verdim.Davam devam etmektedir.Ben tecil hakkım kalmadığı içn askerlik başvurumu yapmak zorunda kaldım.DAha sonra dava açtığım için askere gitmedim.Şuanda bakaya durumundayım.Çalıştığım iş yerinde adaletsiz zam yapılması ve verilen sözlerin yerine getirilmemesi ise benim için bardağı taşıran son nokta oldu.Artık burdan kurtulmak istiyorum ve bana verdikleri değere karşı bende hakkım olan kıdem tazminatını almak istiyorum.Esas konu ise ben şimdi bir dilekçe yazarak istifa edeceğim.Ama askere haziran ayında gideceğim (hem mahkemem sonuçlanacak, hemde yıl sonu sınavına girmiş olacağım) ben bakaya olduğum için iş yerime sülüs kağıdını veremem,ama görülen davamın devam ettiğini ispatlarsam ve yaşadığım sağlık problemleri (bel fıtığı ameliyatı oldum fakat tamamen iyileşme göstermediği için platin takılabilir) göstererek ben tazminatımı alırmıyım? Akşama kadar forum sitesinde olacağım sizden gelen cevaba göre hareket edeceğim.Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Cevap: Askerlik nedeniyle istifa
Alıntı:
musteaa rumuzlu üyeden alıntı
Benzer durumdaki yorumlara baktım.Yalnız benim durumun biraz daha farklı, Şimdi ben aöf 4 sınıfta okuyorum geçen yıl bir ders yüzünden mezun olamadım.Hatalı sorular gerekçesiyle aöf mahkemeye verdim.Davam devam etmektedir.Ben tecil hakkım kalmadığı içn askerlik başvurumu yapmak zorunda kaldım.DAha sonra dava açtığım için askere gitmedim.Şuanda bakaya durumundayım.Çalıştığım iş yerinde adaletsiz zam yapılması ve verilen sözlerin yerine getirilmemesi ise benim için bardağı taşıran son nokta oldu.Artık burdan kurtulmak istiyorum ve bana verdikleri değere karşı bende hakkım olan kıdem tazminatını almak istiyorum.Esas konu ise ben şimdi bir dilekçe yazarak istifa edeceğim.Ama askere haziran ayında gideceğim (hem mahkemem sonuçlanacak, hemde yıl sonu sınavına girmiş olacağım) ben bakaya olduğum için iş yerime sülüs kağıdını veremem,ama görülen davamın devam ettiğini ispatlarsam ve yaşadığım sağlık problemleri (bel fıtığı ameliyatı oldum fakat tamamen iyileşme göstermediği için platin takılabilir) göstererek ben tazminatımı alırmıyım? Akşama kadar forum sitesinde olacağım sizden gelen cevaba göre hareket edeceğim.Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Devam eden davanızı ıspatlamış olmanız bir şeyi farkettirmeyecek.
Mevcut rahatsızlıklarınız da doğrudan, tek sebep olarak kıdem tazminatı alarak ayrılabilmenize imkan tanıyan sebepler değildir.Haziran ayında askere gidecek olmanız nedeniyle sözleşmenizi feshettiğinizi bildiri, kıdem tazminatı için sevk belgesini haziran ayında ileteceğinizi de belirtirseniz ( yazılı olarak bildirin) ,
sevk belgesinin kopyasını tercihen noter kanalıyla işverene iletip o işyerinde 1 yıldan fazla çalışmanız varsa;kıdem tazminatınızı talep edebilirsiniz. Ödemezse, iş mahkemesinde dava açmanız ve askerlik göreviniz nedeniyle işinizden ayrıldığınızı ıspatlamanız gerekecek.