Haczi durdurma ve tazminat hakkı
Merhaba. Bir arkadaşıma banka kredisi alması için kefil oldum. Daha sonra bu kişi aynı bankadan 2 farklı kredi daha almış. Yani bankada toplam 3 ayrı kredi hesabı var. Bunların hepsi için icraya gidilmiş ve benim kefil olduğum ve olmadığım iki dosya için de ihbarname geldi. Borçluyu durumdan haberdar ettim ve borçlu durumu düzelteceğini söyleyerek 7 günlük itiraz süresini geçirdim ve 3 ayrı kredi borcu için maaşıma haciz geldi. kefil olmadığım 2 kredi borcu haczine ne şekilde itiraz edebilirim. Bankaya tazminat davası açabilirmiyim?
Teşekkür ederim
Cevap: Haczi durdurma ve tazminat hakkı
Alıntı:
mindasahmet rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba. Bir arkadaşıma banka kredisi alması için kefil oldum. Daha sonra bu kişi aynı bankadan 2 farklı kredi daha almış. Yani bankada toplam 3 ayrı kredi hesabı var. Bunların hepsi için icraya gidilmiş ve benim kefil olduğum ve olmadığım iki dosya için de ihbarname geldi. Borçluyu durumdan haberdar ettim ve borçlu durumu düzelteceğini söyleyerek 7 günlük itiraz süresini geçirdim ve 3 ayrı kredi borcu için maaşıma haciz geldi. kefil olmadığım 2 kredi borcu haczine ne şekilde itiraz edebilirim. Bankaya tazminat davası açabilirmiyim?
Teşekkür ederim
Bankaların genel prosedüründe herhangi bir kişiye kefil olduğunuz andan itibaren çekilen diğer kredilere de otomatikmen kefil olursunuz. Tabi bu durumdan haberdar olsaydınız farklı kredi çeklieceği zaman noterden bankaya kefillikten alınma ihbarnamesini gönderecektiniz. Şimdi bu durumlar geçti. Maaşınız olduğu için 3 farklı kredi sıraya girdi. Biri bitince öbürü başlayacak. Ancak kredileri hep sizden alsalarda bu durum bittikten sonra karşı taraf zararınızı karşılamazsa ona rücu davası açabilir ödediğiniz miktarı geri alabilirsiniz.
Bir diğer ikinci yol da maaşınızdaki kesinti sanırım 300-400 arasındadır. Eğer arkadaşınızla samimi iseniz durumu ona iletim sizden kesilen 300-400 lirayı her ay düzenli olarak size ödemenizi isteyebilirsiniz. Sonuçta borç onun borcu ve aylık 300-400 liraya hayır demeyeceğini düşünüyorum.Gelişmeleri yine buraya yazarsanız size daha iyi yardımcı olabilceğimizi düşünüyorum