Cevap: dededen kalma arazi
Bu gibi durumlarda itiraz süresinin "Olduğu tarihten" değil, "Öğrenildiği tarihten" itibaren olduğunu sanıyorum.Hukukçu o0lmadığım için "kesin" diyemiyorum.Ama etrafımda şöyle bir olay yaşandı:
Kişi, gelini üzerine bir miktar araziyi "satış işlemi"yle verir.Bu işlemi yaptıktan yıllar sonra ölür.Veraset ilamı filan çıkarılır ve kimse bir dava açmaz.Bir süre sonra anne de ölür.Ortada yine dava yoktur.İki yıl önce gelinin kocası ölür.Kardeşler; kardeşin ölümünden sonra, "biz; babamızın yengemize yer verdiğini yeni öğrendik" diye işlem yapılalı 30 yıldan, işlemi yapanın ölümünden de yaklaşık, 20 yıl geçtikten sonra dava açtılar.Ve ilk davayı kazandılar.Konu Yargıtayda.(Tabii ki mahkeme "Siz babanızın yerlerini biliyordunuz.Bu yerler varislere tescil edilirken, o yeri hatırlamadınız.Anneniz öldü yine de hatırlamadınız da, kardeşiniz ölünce mi "Böyle bir yer vardı" diye, yeni mi aklınıza geldi?" sorusunu sormamış demek ki...
Buna dayanarak söylüyorum.Muhtemelen de sizler; tapuyu yeni bulmuşsunuzdur.
İyi günler...
Cevap: Dededen kalma arazi
sağol arkadaşım verdiğin bilgi için. dedem 2004 yılında öldü ve o öldükten sonra çantasından çıktı tapu. babamlarda bilmiyormuşlar öle bir yer olduğunu. üzerine şu an büyük bir kampüs yapılıyor. yerin değeri yaklaşık 2 milyon tl diyorlar. bir hukukçu arkadaşımız da fikrini söylerse çok memnun olcam.