Başkasının alacağı senette cirom olmamasına karşılık adım geçiyor
Bir tanıdığımın elinde senet var bu senedi icraya koymuş fakat borçlu imza benim değil diye itiraz etmekte,dosya ağır cezaya verilmiş ve senedi kimden aldıklarını sorduğunda savcıya benim adımı vermiş alacaklı olan şahış.Benim ne borçlu olan kişiyle bir ilgim var nede senet üzerinde herhangi bir cirom veya yazım.
Savcı ifademi alarak ayakta ve oturarak yazı örneklerini aldı bu soruşturmada sadece adım geçtiği için şuçlu duruma düşermiyim?
Cevap: Başkasının alacağı senette cirom olmamasına karşılık adım geçiyor
Laboratuar raporundan sonra gerçek vuzuha erer. Kanımca her ihtimale karşı avukatınız aracılığı ile dosyanızı takip etmenizde büyük yarar var. İmzalar bir kenara "beyaz ciro" dediğimiz, sadece ad soyad yazılan ama imza atılmayan bir ciro türü olduğunu da hatırlatırım. Hele hele alacaklı da borçlu da aradaki kişinin sizin olduğunuzu söylerse durumunuz zorlaşabilir... Suçlu olup olamayacağınızı yargı belirler ama bu durumda sanık olmanız olası.
Cevap: Başkasının alacağı senette cirom olmamasına karşılık adım geçiyor
Cevabınız için teşekkür ederim.Ama anlamadığım şu ki benim senetin üstünde hiçbir işlemim yok neden ben sanık yerine konuyorum.senet üzerinde ismim yazılı değil.