Karşı tarafın ailesine de dava açabilmek
Bildiğiniz üzere süren bir boşanma davam var ve fazlasıyla karıştı. Danışmak istediğim konu şu;
Şu anda ayrıldığım eşimin de benim de elimde maddi bir delil yok.
Ben sadece eşimin uyuşturucu kullandığını (ara sıra) ek dilekçe olarak
dosyaya sundum. Çocuğumu alkollü bir şekilde arabasına bindirdiğini,
kendisinin de ehliyetinin alkollü kullanmaktan dolayı alındığını bildirdim.
Eşim her türlü mal varlığını ailesinin üzerine yaptı ve iş yerini kapattı ya da devretti.
Tazminat alabilmem şu anda mümkün görünmüyor. Eşim oturduğum evin sahibine ihtarname çekerek artık orada oturmadığını ve herhangi bir ödemeyi kabul etmediğini bildirdi. Ben önümüzdeki ay itibari ile üç aydır kirayı ödemiyor olacağım. Ev sahibi de öde ve çık diyor haklı olarak.
Ziynet eşyaları için ( düğünde takılan altınlar ve hediyeler ) ayrıca dava açmam gerekiyor. Bu davayı kayınvalidem kayınpederime açmam mantıklı olacak gibi.
Ama boşanmadan sonra açılması gereken bir davaymış bu da.
Ne yapmamı önerirsiniz?
Cevap: Karşı tarafın ailesine de dava açabilmek
Takılar için dava açabilirsiniz
Tazminat ve nafakaya hak kazanırsanız, eşininizin malvarlığını ailesine devretmesinin önemi yok. Bu devirleri iptal ettirebilirsiniz.
Alıntı:
Av.Ragıp Atay rumuzlu üyeden alıntı
Tazminat ve nafakaya hak kazanırsanız, eşininizin malvarlığını ailesine devretmesinin önemi yok. Bu devirleri iptal ettirebilirsiniz.
Sn. Atay,
Benim de taze sonuçlanmış bir boşanma davam var. Lehime maddi-manevi tazminata hükmedildi. Ancak evlilik birliği içerisinde 2002 yılından sonra edinilen ve belgeleyebileceğim katkımın olduğu bir ev eşimin babası adına tapulandı. Bu ev için sizce katkı payı davası mı yoksa tapu iptali ve tescili davası mı açmalıyım?
Saygılarımla.
Tazminat alacağınız nedeniyle, tapu iptali isteyebilirsiniz, daha sonra da katkı payı davasıyla tapunun yarısını alıp, diğer yarısını da icra marifeti ile sattırabilirsiniz.
Alıntı:
Av.Ragıp Atay rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkür ederim ilginiz için.
Şunu öğrenmek istiyorum; mahkemede eşimin babası altınları aldıklarını kabul etti.
Davayı kime açmam gerekiyor.
Tapu iptali davalarının dinlenebilmesinin ön şartı olan aciz vesikası boşanma sonrası durumlar için geçerli değil mi?
Edinilmiş mal olarak belgelendirilen bir taşınmaz akrabaya satış gösterilmişse bu durumda alacak hakkı mı doğar,tapu tescili hakkı mı?
Alıntı:
proksima07 rumuzlu üyeden alıntı
Tapu iptali davalarının dinlenebilmesinin ön şartı olan aciz vesikası boşanma sonrası durumlar için geçerli değil mi?
Edinilmiş mal olarak belgelendirilen bir taşınmaz akrabaya satış gösterilmişse bu durumda alacak hakkı mı doğar,tapu tescili hakkı mı?
Aciz vesikası nedir?
Edinilen mal kimin üzerindedir? Ne zaman alınmıştır?
Edinilen mal eşlerden birinin üzerinde iken akrabaya satış gösterilmişse burada bir muvazza söz konusudur. Muvazza ıspatlanıp boşanma sonucu malın yarısı istenebilir sanıyorum. Bu malın ediniminde diğer eşin katkısı var ise evlilik boşanmayla sonuçlandığında her eş diğerinden yaptığı katkıyı, bağışı isteyebilir.
Daha açık yazarsanız tartışabiliriz.
2002'den sonra edinilmiş taşınmaz malın devrinde tapu iptali istenmez. Ayni bir hak doğurmaz. Sadece alacak hakkı doğurur.
Benim hala anlamadığım nokta şu; benim davayı kime açmam lazım?
:)
teşekkürler