Denklik Diploması Ve M.E.B 'e dilkçe yazmak

Sayın İlgililer Konuyu Muhtemelen Yanlış Yere Atım Şimdiden Özür dilerim Çünkü Uygun Yeri Bulamadım.
Ben Almanyada Okulunu Bitirip iş Hayatına atılmış biri olarak türkiyeye temelli döüş yaptım .Ve bu sene buda üniversiteye yazılmak istediğimdeöncelikle bana M.E.B dan bir denklik diploması almam gerektiğini söylediler bende başvurumu yaptım.Gelen cevap adeta şok edici idi Lise 1 olarak denk gördüler ben almanyada meslek lisesini bitirmiş biri olarak görülürken türkiyede ancak ve ancak lise 1 sınıfı bitirmiş gibi görüldüğüm için Üniversiteye başvuru yapmam imkansızlaştı:
Tabi ki bende durumu hemen Başbakanlığa telefon acarak bildirdim.Bugün itibarı ile gelen cevapta duruma M.E.B bir dilekçe yazarak itiraz etmem gerektiğini söylediler. sorum şuı Dilekçemi ne şekilde yazayım daha doğrusu tam olarak ne yazayım.İnanın benim durumumda olan binlerce gurbetci var yardımcı olabilir iseniz teşekkür ederim Saygılarımla

Cevap: Denklik Diploması Ve M.E.B dilkçe yazmak

Almanya'da toplam kac sene okudunuz ve meslek lisenizin seviyesi neydi?

Cevap: Denklik Diploması Ve M.E.B dilkçe yazmak

Bakanlığa iki satır dilekçe yazamayacak ve bunun için hukuk sitesinden yardım isteyecek durumda iseniz size lise 1. sınıf seviyesini uygun görmeleri normaldir. Hatta leyhinizedir.

Cevap: Denklik Diploması Ve M.E.B 'e dilkçe yazmak

Alıntı:

Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı

Bakanlığa iki satır dilekçe yazamayacak ve bunun için hukuk sitesinden yardım isteyecek durumda iseniz size lise 1. sınıf seviyesini uygun görmeleri normaldir. Hatta leyhinizedir.

Sorunun nesi yanlis, bir universite mezunu olarak anlayamadim. Beni de ortaokul yillarina mi uygun göreceksiniz simdi?   Ayrica; (lehinize-aleyhinize)
Sayin Cthax, Sn Salpyilmazin sordugu soru onemli. Sanirim siz Realschule'den mezunsunuz. Bu durumda denklik alabileceginizi tahmin ediyorum. Ancak Hauptschule mezunu iseniz dogrudan denklik vermeleri mumkun olmayabilir... Bunu, lise ogrencilerine 9 yil özel ders vermis birisi olarak soyleyebilirim. Dilekce ornekleri internette cokca var. Dilekce eklerine Alman diplomanizin fotokopisini ve yeminli tercumesini de eklerseniz cok daha uygun olur.
Hayatinizda basarilar.