Askerlik sonrası işe iade davası
ben 2003 yılından 2007 yılına kadar bir kamu kuruluşunda çalışmaktaydım. 2007 yılında askerlik hizmetimi yapmak için askerlik iznine ayrıldım. tazminatımıda aldım. askere giderken yönetim kurulunda askerlik dönüşü işe alınmam konusunda karar alındı. döndükten sonra kurumun meclisi işe alınmam konusunda yetkiyi yönetim kuruluna verdi. buna rağmen askerlik dönüşü personel ihtiyacımız yok diye işe iademe red kararı yönetim kurulu tarafından verildi ve şu anda stajer öğrenci adı altında benim kadromda geçici personel çalıştırıyorlar. açmış olduğum işe iade davasından sizce şansım nedir. mahkemede kurum tarafından hiçbir itirazın bulunulmayacağı da tarafıma söylendi. yardımcı olursanız sevinirim.
Cevap: Askerlik sonrası işe iade davası
Askerlik nedeniyle işten ayrılırken iş sözleşmenizin askıya alındığı kararlaştırılmamışsa, açtığınız işe iade davası reddedilir.
askere giderken iş akdimin askıya alındığı yönetim kurulu kararlarında mevcuttur. bu aşamada nasıl bir yol izlemeliyim kazanma şansım nedir. tüzüğümüzde de askerlik nedeni ile işten ayrılan personel döndükden sonra talap etmsi halinde tekrardan işe başlatılması konusunda madde bulunuyor. ilginize şimdiden teşekkür ederim.
Askere giderken iş sözleşmeniz feshedilmemişse, diğer deyişle askıya alınmışsa süresinde açtığınız işe iade davası lehinize sonuçlanabilir.
yardımınız için teşekkür ederim ulaş bey bundan sonra mahkemede izlemem gereken yol nedir, şahit sunmam gerekirmi ve nekdar sürede sonuçlanır, bu konular hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim,