Maaş ve ücretlerin zamanında ödenmemesi
ben belediyede sendikalı işçi olarak haftada 48 saat çalışmaktayım toplam 23 işçi var. 2009 seçimlerinden öce belediyeye ait kum ocağı işletmesinde kepçe operatörü olarak çalışıyordum. Nisan2009 da fen işleri bölümüne burda 2 buçuk ay çalıştım sonra temizlik işlerine burdada 3 ay çalıştım sonra yine fen işlerine burada 3 ay çalıştım sonra yine temizlik işlerine görevlendirildim. Kadrom kepçe operatörü. Maaşım 1200 tl ve her ayın 15'inde bankadan almaktayız.
ağustos2009 maşımı 25 ekim günü 350 tl aldım geri kalan kısmını kasım ayında aldım
eylül2009 maaşım 28 ekimde tam olarak bankaya yatırıdı
ekim2009 maaşım 4 kasımda 500 tl aldım geri kalan 700 tl yi 4 ocak ta aldım.
kasım2009, aralık2009, ocak2010 ve şubat2010 maşımı ve 2009 yılı ikramiyemi hala alamadım.
Benim bu ücretleri alabilmem icin ne yapmam gerekir nereye başvurmam gerek. Ayrıca 45 saati aşan 3 saat için hiçbir ücret ödenmemekte ve hiç bir zaman mesai olarak kayıt altına alınmamakta. Bu ücretlerin zamanında ödenmemesi durumunda 1 gün işe gelmeme gibi bir hakkım varmı. Eğer birgün işe gelmezsem bundan dolayı bir tutanak tutulup işten çıkarılma veye maaşımdan kesinti yapılabilirmi. İşten çıkarılırsam işe geri dönme davası açabilirmiyim (çıkış sebebi fark edermi)Bazı yönetim yanlısı işçi arkadaşlar bu ücretlerin bazılarını aldılar. Bundan dolayı adaletsiz davranan belediye başkanı veya muhasebe müdürüne görevi kötüye kullanmak gibi bir dava açıp herhangi bir ceza alırlarmı. Ayrıca bu maaşlardaki aksama ve adaletsiz ödeme(yandaşlara ödeme)2 seneyi aşkın süredir olmakta. Belediye maaş ödemelerini yapmamakta fakat 2 sene önce 200 binliraya işmakinası, transit pikap, çöp kamyonu aldı, 3-4 ay öncede 85 bin tl.ye kilit taşı makinası ve 20 bin tl.ye grayder işmakinası aldı ve park ve çevre düzenlemesi adı altında birçok malzemeler alındı 200 bin tl civarında ve hala alınmakta Bunların ödemeleri yapılıyor. Kurum ödemelerinin öncelik sırası nedir, öncelik işçi maaşı ve alacakları değilmi? Bundan dolayı bir suç davası açılabilirmi ve kim ne caza alır. Ayrıa sülekli görev değişikliği suç teşkil edermi?
Cevaplarınız için şimdiden teşekürler.