Tarafıma yapılabilecek bir taciz suçlaması ile ilgili
Öncelikle merhabalar,
25 yaşındayım, işsizim. Nadiren web tasarımı yapıyorum bir kuruluşa bağlı olmadan. Daha önceden bilg. eğitim aldığım bir kuruma çok nadiren bilgisayarlarını tamir etmek için çağırıldığımda gidiyordum, kurumla aramızda herhangi bir iş sözleşmesi yok sadece gittiğim zamanlarda cep harçılığı diyebileceğimiz miktarda ücret alıyordum . En son gittiğim 3 - 4 seferde, orada stajyerlik görevinde bir kız vardı. Ben kurulum yaparken yanımda oluyor ve yardım ediyordu. Kurulum cd si yada bir şey gerektiğinde kendisini gönderip almasını rica ediyordum. Yakınlık gösteriyordu ancak ben kötüye yormamıştım hiç, genelde bilg. ve web tasarımla ilgili konuşuyorduk, lise son öğrencisi birşeyler öğrenmek istiyor bilgisayarlarla ilgili o yüzden bu kadar samimi davranıyor diye düşündüm.
Son gittiğim gün bilg. yada web tasarımla ilgili soru sorarım gerekçesiyle telefon numaramı istedi bende verdim, sonra çağrı attı ve kaydettim. Akşam beraber gidebilirmiyiz dedi hangi otobüsle gittiğimi falan sordu, yanıtladım, tamam ozaman beraber gideriz dedi. Ben sonra mesafe koymaya çalıştım biraz gün boyunca, sürekli birşeyler almaya gönderdim (kurulum cdleri vs.) biraz uzak tutmak için. Suratı asılmıştı fark etti sanırım. En son işimiz bitti, ben bilerek başka insanlarında olduğu bir yerdeyken herkese iyi akşamlar dedim ve çıktım çekinir benimle çıkmaz diye. Çıktım ve otobüse bindikten sonra mesaj attım "kusura bakma çıkmak zorunda kaldım , kızdınığın birşey olduysa kusura bakma birdaha olmaz yazdım" sürekli aşağı yukarı göndermemi kastederek, zaten bir aksilik olmaz ise uzun bir sürede gitmeyecektim kuruma tekrar.
Ertesi gün,
kurum müdüründen bana mesaj geldi, birdaha kurumumuza gelme diye. Konturum olmadığından sebebini soramadım, gidip konuşmayada çekindim açıkcası. 1 hafta kadar geçti ve dün öğrendim ki , kız benim onu sıkıştırdığımı taciz ettiğimi söylemiş ve kuruma gitmemiş bir daha. Okulundan bir öğretmene staja gitmeme sebebi olarakta bunu söylemiş sanırım, ve dün o öğretmen kuruma gidip tehdit etmiş sanırım onları. Önce kurumda benim çalıştığımı inkar etmişler kurum müdürü ve çalışanlar ama sonradan bana söyledikleri teknik servise geldiğini söyleyeceğiz bunlarla uğraşamıyoruz oldu. Ve yine sanırım savcılığa gideceklermiş kız ve öğretmen.
Şimdi saat sabahın 4'ü ve ben uyuyamıyorum ne olacak diye, hayatımda ne tutuklanmışlığım var, ne bir sabıkam var nede nezarete girdiğim var. Bu işler nasıl olur bilmiyorum. Durumun anlattığım şekilde olduğunu nasıl ispat edeceğim eğer böyle birşey olursa. Ve sonuçta benim bir hayatım var, çevreme nasıl bakarım asılsız bile olsa böyle bir suçlamada bulunurlarsa. Kimseye soramıyorum da.
Lütfen beni bilgilendirin. Başıma neler gelecek nasıl bir yol izlemeliyim?
Düşünmekten başıma ağrılar girdi.
Şimdiden çok teşekkür ederim.
Cevap: Tarafıma yapılabilecek bir taciz suçlaması ile ilgili
o attığın mesaj biraz tehlikeli geldi bana..müsterih ol...bi mesaj yüzünden hayatın kaymaz fakat bu yazdıkların senaryoysa senaryoyu gözden geçirmeni tavsiye ederim..