Askerlik durumum hakkında
Merhaba.
21 aralık 1983 doğumluyum.Lise mezuniyeti sonrası 3 yıl tecil aldım.bu süre bittiğinde açıköğretim'e kayıt oldum ve iki yıl sonrasında kaydımı sildirerek iki yıl daha tecil adım.Tekrar açıköğretime kayıt yaptırdım.Yine birinci sınıfta ikinci senem :)Evliyim ve daha 10 aylık bir kızım var.Bu sebepten dolayı askerliğimi tecil ettirmek istiyorum.tecilim 31 aralık 2010'da bitiyor.Bu yılki celp dönemim ise Kasım 2010 görünüyor.Resmi olarak yaş sınırı 29 olduğuna göre, tecil hakkım var mı? Nasıl tecil ettirebilirim?
Teşekkürler.
Cevap: Askerlik durumum hakkında
yardımcı olacak yok mu arkadaşlar?
dostum ben hukukcu degılım ama bıldıgım kadarını senın yaptıgın tecılın yanı en son yaptın son tecılndır bır daha tecıl yapabılmen ıcın okulu bıtırıp mastır veye doktora ıcın talep edebılırsın onun dıısnda tecıl hakkın yok kaldıkı tecıl etseler bıle bır yıl yanı okuyo olsanda senı gotururler bı cok arkadasım aynı oyle okuyoken gıttıler bızımde hep yanlıs bıldıgımız bısey vardı okurken askere alamazlar dıye bal gıbı alıyolar alıyolar derken soyle oluyo evıne kagıt gelıyo yoklama kacagı oldugunuza daır ıfadeye cagırıyolar gıtmessen yakalama kararı cıkıyo sonra yakalnıp gıdersen bı ton prosudure maruz kalırsın saygılar
Öğrenci olduğunuz ve 29 yaşından gün almadığınız sürece ertesi yıla bırakma hakkınız devam eder. Bu da 2012 yılının sonuna kadar demektir. İyi günler.
Alıntı:
yaren_34 rumuzlu üyeden alıntı
Öğrenci olduğunuz ve 29 yaşından gün almadığınız sürece ertesi yıla bırakma hakkınız devam eder. Bu da 2012 yılının sonuna kadar demektir. İyi günler.
Açıköğretim birinci sınıfta iki yıl üst üste kalma durumunda askerlik ertesi yıla bırakılmıyor diye biliyorum.Doğru mudur?
Alıntı:
Gürler rumuzlu üyeden alıntı
Açıköğretim birinci sınıfta iki yıl üst üste kalma durumunda askerlik ertesi yıla bırakılmıyor diye biliyorum.Doğru mudur?
evet iki yıl üst üste kalırsan erteleme olmuyo
Alıntı:
Gürler rumuzlu üyeden alıntı
Evet doğru. Sadece 1. sınıf için değil, bütün sınıflar için böyle.
evet arkadaşlar.beklenen sona yaklaştım.bütünleme sınavına girdim.durum hiç iyi değil :)
ilk mesajımda yazdığım gibi daha öncede iki yıl üstü üste kalmıştım ve kaydımı sildirip 2 yıl tecil almıştım ve tecil belgemde 31.12.2010 yazıyor.bu hakkı daha önce kullandım şimdi tekrar kaydımı sildirip 2 yıl daha tecil almak istiyorum.bu mümkün mü? değil ise şubemin celp dönemi şubat 2011.bu tarihte mi giderim yoksa daha erken mi?durumum çok kötü bu sorunu aşmak için yardımlarınızı bekliyorum :(
tekrar tecil almanız mümkün değil. 91/1 olarak askere gidersiniz gibi görünüyor.
Yok mu baska bir yolu arkadaslar?