TC vatandaşlığından izinle ayrılanlar için soyadı değişikliği
Merhaba, ben 30.12.09da TCden izinle ayrildim. Nüfus kayıt örneğimde soyadım Osmanogludur. Ancak problem su ki babam 2sene önce turk vatandasligina geçerken yabancı uyrugunda Osman olan adını ailesinin soyadı olan Osmanoglu olarak değiştirmistir. Dolayısıyla benim Yunan soyadım Osman, turk soyadım Osmanoglu. Ben üniversiteye basvururken yabancı kontenjanından yararlanacağım ama liseden mezun olurken diplomamda Osmanoglu yazacak, halbuki pasaportumda Osman yazıyor. Oradakilere nasıl ispat edebilirim bu 2 soyismin aynı kisiye ait oldugunu? Okul da degisiklik yapamıyor cunku onlarda kayıtları intenetten yaptıkları için benim intenetten kimlik No'm eski TC no'm dolayisiyla osmanoglu yazıyor. Nüfus kayıt örneğimde soyadı osman'ken osmanoglu olmuştur yaziyor. Bu yeterlimidir? Yoksa soyadımı değiştirmem mi gerekiyor? Su an tc olmadigim için soyadımı değiştiremeyeceğim gibi geliyor. Lütfen beni bilgilendirirmisiniz, Yunanistan'dan soyadımı degistiremem okulum burada olduğu için orada ikamet edemiyorum davalara katilamam oranın sistemini de bilmiyorum. Bu halde soyadımı değiştirebilir miyim? Çünkü birçok seyde problem çıkıyor , burada 2 farklı aile var diyorlar , mavi kartımda osmanoglu yazıyor üniversiteye başvurduğumda mavi karta sahibim ama sınav basvurumu Osman soyadımla yapmış olacagimdan dolayı problem çıkacak ne yapmalıyım nolur çıkar yolu söyleyin..
Cevap: TV'den izinle ayrılanlar için soyadı degisikligi
Alıntı:
eceosm rumuzlu üyeden alıntı
Nüfus kayıt örneğimde soyadı osman'ken osmanoglu olmuştur yaziyor. Bu yeterlimidir?
Bence yeterlidir, mahkeme kararından bir örnek de yanınızda bulunursa yararlı olur. Yunanistan'da bir avukat tutarsanız gidip gelmenize gerek kalmadan iki ülke arasındaki çelişkiyi ortadan kaldırabilir sanırım.