Ev sahibim geçmiş döneme ait kira artışı istiyor

Ev sahibimizle Ekim 2008 de bir emlak ofisinde sözleşme yapıp ,üfe oranında artışı kontratta belirttik.Ekim 2009 da ise ( haziran ayında yargıtay kararına binaen:ekonomik kriz nedeniyle artış olmayacak...) artış yapmadık.Ev sahibimiz de bizi şubat 2010' a kadar 5 ay süresince aramadı.Bugün yaptıgımız telefon konuşmasıyla bizden ekim den bu yana  kira artışını hesaplayıp vermemizi istiyor.
Ne yapmalıyız?

Cevap: Ev sahibim geçmiş döneme ait kira artışı istiyor

Sürekli mükerrer konu açtığım için uyarılıyorum ama tek bir cevap bile verilmedi henüz....Bu nasıl bir site anlayamıyorum.Cevap vermezseniz bende gerekli şikayeti yapmalımıyım ...bu mudur yani bunu yolu?????Benim ev sahibime ihtarname çekmem gerekiyor ve süresini kaçırabilirim...
Cevap verecekmisiniz sorularıma..vallahi hayretler içindeyim sen cevap verme sonrada mükerrer yazıyorsun diye uyar vallahi pesssssssss....:k
YÖNETİMİN NOTU: Sitemizde sorulara yanıt verileceği taahhüdü verilmediği gibi, burada yaptığımız bir "hizmet" değil, "yardım"dır. Kimi, kime, neden, nasıl şikayet ediyorsunuz? Üyeliğinize son verilmiştir.

Cevap: Ev sahibim geçmiş döneme ait kira artışı istiyor

Merhaba,
Serzenişinizi haklı buluyorum ama bu tamamen bir paylaşım sitesi ve açıkçası kimsenin size cevap yazma gibi bir zorunluluğu yok.
sorunuza gelince, bende kiracıyım. Sürekli haberleri ve bu tarz forumları takip ediyorum ama genel, bütün kiracıları kapsayan böyle bir karara ben denk gelmedim. Muhtemelen bireysel bir dava sonucu alınmış karar olabilir. Bireysel bir karar ise şahsen dava açmanız gerekecektir. Genel ise, karar neymiş buraya detaylı yazarsanız muhtemelen konu hakkında bilgili kişiler size cevap yazacaktır.
Bu arada sözleşme şartlarınızı bilmiyorum ama genelde sözleşmelerde "kira bitiminden 1 ay önce taraflar şartları yeniden belirler, yoksa sözleşme aynı şartlarda 1 yıl yada süresi ne ise o kadar otomatikma uzar" yazmaktadır. Şu anda muhtemelen eski sözleşmeniz otomatikman yenilenmiş olabilir.
İyi günler