Eşim benden habersiz dr una kordonlarını bağlatmış.
eşim 5 yıl önce özel bir klinikte sezeryanla 3 çocuğumuzu dünyaya getirdi eşimin yaşı ozaman 30 du.oanki piskolojik durumuyla doktoruna daha çocuk istemiyorum ne yapabilirim sormuştur ve doktoru hazır sezeryanla olmuşken kordonlarını bağlarım daha çocuk yapamassın demiş ve eşim oanki haliyle bunu kabul etmiş ancak ben eşi olarak haberim olmamıştır ve kordon bağlamak ne olduğunu dahi bilmiyordum ne sözlü nede yazılı hiçbir şekilde benim muvafakatımı almamışlardır..şuan çocuk düşünüyoruz ve bunun daha mümkün olmadığını öğrendim.ne yapabilirim?klinik hakkında dava açabilirmiyim?
teşekkürler...
Cevap: Eşim benden habersiz dr una kordonlarını bağlatmış.
Tüp ligasyonu-kordon bağlatma.
Geri dönüşü olmayan bir aile planlaması yöntemi olduğundan ileride pişmanlık duyulmaması için işlemden önce doktor ile konuşulup sağlıklı bir şekilde danışmanlık hizmeti alınmalıdır.Çiftlerin her ikisi de mütabık olup onay formunu kendi rızalarıyla birlikte imzalamalıdırlar.
Bu nedenle sizin de onayınızı ve imzanızı almadan onay formunu sadece eşinize doldurtan kliniğin haksız fiilinden hareketle sorumluluğuna gidilebilir diye düşünüyorum.
Cevap: Eşim benden habersiz dr una kordonlarını bağlatmış.
Alıntı:
AV.FERDA AYDIN rumuzlu üyeden alıntı
Tüp ligasyonu-kordon bağlatma.
Geri dönüşü olmayan bir aile planlaması yöntemi olduğundan ileride pişmanlık duyulmaması için işlemden önce doktor ile konuşulup sağlıklı bir şekilde danışmanlık hizmeti alınmalıdır.Çiftlerin her ikisi de mütabık olup onay formunu kendi rızalarıyla birlikte imzalamalıdırlar.
Bu nedenle sizin de onayınızı ve imzanızı almadan onay formunu sadece eşinize doldurtan kliniğin haksız fiilinden hareketle sorumluluğuna gidilebilir diye düşünüyorum.
cevabınız için çok teşekkür ederim ..