-
Kaçak çekme kat
merhabalar.1 yıl önce en son kattaki bir daireyi aldım.evi satan adam 1980'de üst kısma belediyeye para yatırarak çekme kat yaptığını söyledi.ancak tapu dairesinden sorduğumda böyle bir yapı görünmediğini söylediler.sorum:herhangi bir ceza gelir mi,belediyeye para ödediğini söylüyor.2-ceza gelirse kime gelir.3-zaman aşımı uygulanır mı
-
Cevap: kaçak çekme kat
Daireyi alırken tapu senedinden ya da tapu sicil kaydından kontrol etmeniz gerekirdi. Yapı, projesine aykırı olduğu için yapabileceğiniz iki seçenek var.
1. Proje değişikliği için, bağlı bulunduğunuz belediye ile görüşüp mevcut duruma uygun proje onayı alacaksınız.
2. Yapıyı, halihazırdaki projesine uygun duruma getireceksiniz. Şikayet veya denetim olursa hem para cezası ödersiniz hem de yapı, projesine uygun duruma getirilir yani yıkılır.
-
Cevap: Kaçak çekme kat
özür dileyerek konuya dahil olmak istiyorum aynı sorun bizdede vardı peki belediyeden bu proje alındı diyelim diğer kat maliklerinden itiraz olursa bu durum proje alımını etkilermi veya alınmış ise proje iptal olurmu teşekkürler