Görevlendirme ve vekaleten atamalarda 6 ayı geçerse
Görevlendirme olarak bir okula vekaleten atanan birisi bu görevini 3 yıla yakın bir süre devam ettirirken naklen atanma hakkı doğar mı? Atanması gerektiği ile ilgili Danıştay ve bölge idare mahkesi kararları bulunduğunu biliyorum ama bu kararların tarih ve dosya numaralarına ulaşamıyorum,yardımcı olursanız dava açmak istiyorum.Teşekkürler.
Cevap: Görevlendirme ve vekaleten atamalarda 6 ayı geçerse
Alıntı:
yrdkilinc rumuzlu üyeden alıntı
Görevlendirme olarak bir okula vekaleten atanan birisi bu görevini 3 yıla yakın bir süre devam ettirirken naklen atanma hakkı doğar mı? Atanması gerektiği ile ilgili Danıştay ve bölge idare mahkesi kararları bulunduğunu biliyorum ama bu kararların tarih ve dosya numaralarına ulaşamıyorum,yardımcı olursanız dava açmak istiyorum.Teşekkürler.
ne gezer ya. 10 sene geçse de olmaz.
tam tersi geçiçi görevlendirme ile kadrolara atama yapılamaz diye karar var.
T.C.
DANIŞTAY
2. DAİRE
E. 2006/558
K. 2007/782
T. 28.2.2007
• VEKALETEN ATANAN PERSONEL ( Asilde Aranan Nitelikleri Taşımış Olsa Dahi Vekalet Edilen Kadro/Pozisyon Unvanının Kazanılmış Hak Olarak Görülmeyeceği )
• KADRO / POZİSYON UNVANI ( Vekaleten Atanan Personel Asilde Aranan Nitelikleri Taşımış Olsa Dahi Vekalet Edilen Kadro/Pozisyon Unvanının Kazanılmış Hak Olarak Görülmeyeceği )
• VEKALET EDİLEN KADRODA GEÇEN SÜRE ( Vekaleten Atanan Personel Asilde Aranan Nitelikleri Taşımış Olsa Dahi Vekalet Edilen Kadro/Pozisyon Unvanının Kazanılmış Hak Olarak Görülmeyeceği - Burada Geçen Sürenin Müdürlükte Geçirilmiş Gibi Değerlendirilemeyeceği )
Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Atama ve Görevde Yükselme Yönetmeliği m. 6,8/c
ÖZET : Vekaleten atanan personel asilde aranan nitelikleri taşımış olsa dahi vekalet edilen kadro/pozisyon unvanının kazanılmış hak olarak görülmeyeceği ve vekalet edilen kadroda geçen sürenin müdürlükte geçirilmiş gibi değerlendirilmemesi gerekir.
T.C.
DANIŞTAY
8. DAİRE
E. 2003/2047
K. 2004/352
T. 26.1.2004
• NAKLEN ATAMA İŞLEMİNİN İPTALİ TALEBİ ( Personeli Geçici Görevlendirmeye İlişkin Kanun Maddesine Dayanarak Yapılan )
• ÜNİVERSİTE REKTÖRÜNE TANINAN PERSONELİ GEÇİCİ GÖREVLENDİRME YETKİSİ ( Nakil Vasıtası Olarak Kullanılamaması )
• GEÇİCİ GÖREVLENDİRME MADDESİNE DAYANARAK NAKİL YAPILAMAMASI ( Üniversite Rektörüne Yasaca Tanınan Yetki )
• REKTÖRÜN PERSONELİ BAŞKA BİRİMLERDE GEÇİCİ GÖREVLENDİRME YETKİSİ ( Nakil Vasıtası Olarak Kullanılamayacağı )
2547/m.13/b-4
ÖZET : 2547 sayılı Yasanın 13/b-4. maddesi uyarınca yapılan görevlendirmeler zorunlu ihtiyaç ve belli sürelerle geçici olarak görevlendirmeyi içerdiğinden, rektöre tanınan bu yetki bir nakil maddesi olarak kullanılamaz.
.C.
DANIŞTAY
5. DAİRE
E. 1997/2711
K. 1998/270
T. 9.2.1998
• İPTAL DAVASI ( Akşam Sanat Okulu Öğretmeni Olarak Görev Yapmakta Olan Davacının Bakan Onayı ile Bakanlık Müşaviri Olarak Görevlendirilmesi )
• BOŞ BULUNAN KADROLAR ( Görevlendirme Suretiyle Doldurulamaması )
• GÖREVLENDİRME ( Boş Bulunan Kadroların Görevlendirme Suretiyle Doldurulamaması )
• GEÇİCİ GÖREVLENDİRME ( Memurun Kadrosu ile Hukuki Bağını Sürdürmek ve Belli Bir Süre ile Sınırlı Olmak Üzere Atamaya Yetkili Amir Tarafından Geçici Olarak Görevlendirmesinin Mümkün Olması )
• KAMU HİZMETİNİN YÜRÜTÜLMESİ ( Geçici Görevlendirmenin Mümkün Olması )
657/m.59,33
ÖZET : Bir kamu kurumunun mevzuatla belirlenmiş olan görev alanı içinde yer alan "geçici" nitelikteki bir hizmeti: ya da, değişen ve gelişen sosyal, ekonomik ve kültürel koşulların sonucu olarak ortaya çıkan, henüz örgütsel altyapısı oluşturulmamış ve bir kadro ile ilgilendirilmemiş olan "yeni bir kamu hizmetini" yürütmek amacı ile durumu uygun olan kamu görevlilerinin, "kadroları ile hukuki bağlarını sürdürmek ve belli bir süre ile sınırlı olmak üzere" atamaya yetkili amir tarafından geçici olarak görevlendirilmeleri olanaklıdır. Bu işlemin kurulmasında., yukarıda nitelendirilen kamu hizmetlerinin yürütülmesi amaç edinilmeli: kamu yararı ile bağdaşmayan, örneğin kamu görevlisini görevinden fiilen uzaklaştırmak veya onu cezalandırmak gibi hizmet gereklerine ters düşen bir sonuç amaçlanmamalıdır.
Boş bulunan kadrolar kural olarak "görevlendirme" suretiyle doldurulamaz.