İcra tahliye dilekçe örnekleri
Kiracım kiramı ödemediğinden dolayı ikinci kez ihtarname çektim..21 Mart 2010 tarihinde kontratımız doluyor,yenilemiyeceğimi ihtarnamede belirttim...
1-Ne zaman dava açmam gerekiyor?
2-İcra ve tahliye dava dilekçelerini nasıl yazmam lazım?
(Avukat tutamıyacağım için bu işleri kendim takip etmem gerekiyor)
Şimdiden teşekkürler...
Cevap: İcra tahliye dilekçe örnekleri
22 Martta tahliye için icra takibi başlatabilirsiniz.
Takip talebi (Örnek 48) ve YAZILI SÖZLEŞME İLE KİRALANAN TAŞINMAZIN KİRA SÜRESİNİN
BİTMESİ DURUMUNDA TAHLİYE EMRİ (Örnek 14) formlarını alıp usule uygun doğru bir şekilde doldurup icra dairesine dosya halinde vermelisiniz.
İki haklı nedeniyle tahliye davası açılacaksa kira akdinin bitmesinden itibaren 1 ay içinde dava açılmalıdır.
Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için..Sayın Admin ve Sayın Engin Oğuz
Yeterli önbilgiyi almışsınız. Bu aşamadan sonra yanlış yapmamak için avukatınıza muhakkak başvurun. Yoksa yaptığınız herşey heba olabilir.
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Yeterli önbilgiyi almışsınız. Bu aşamadan sonra yanlış yapmamak için avukatınıza muhakkak başvurun. Yoksa yaptığınız herşey heba olabilir.
Avukatım yok ama,buradan edindiğim bilgiler doğrultusunda hareket ederek, çektiğim 2.nci ihtarnamenin üzerinden 30 günün dolmasını bekliyorum,sonrada tahliye ve icra takibini başlatacağım..
21 Mart 2010 kontrat sözleşmesi bitiyor,yenilemeyeceğimi de 2.nci ihtarnamede belirttim.
Umarım bir sorun yaşamam...
Bilgileriniz için teşekkürler..
Alıntı:
adalı 10 rumuzlu üyeden alıntı
Avukatım yok ama,buradan edindiğim bilgiler doğrultusunda hareket ederek, çektiğim 2.nci ihtarnamenin üzerinden 30 günün dolmasını bekliyorum,sonrada tahliye ve icra takibini başlatacağım..
21 Mart 2010 kontrat sözleşmesi bitiyor,yenilemeyeceğimi de 2.nci ihtarnamede belirttim.
Umarım bir sorun yaşamam...
Bilgileriniz için teşekkürler..
Tabi 2.ihtarın üzerinden 30 günün dolmasını bekleyin, sonra sonucu buraya yazın...
Ekmeği evde yapıyorsanız, meyve sebzeleri koyunu evde yetiştiriyorsanız, elektirik üretmek için insan gücü kullanıyorsanız bir avukata tabii ki ihtiyacınız yok. Sorun yaşayıp yaşamayacağınızı hep birlikte görelim.
Alıntı:
illegal rumuzlu üyeden alıntı
Tabi 2.ihtarın üzerinden 30 günün dolmasını bekleyin, sonra sonucu buraya yazın...
Ekmeği evde yapıyorsanız, meyve sebzeleri koyunu evde yetiştiriyorsanız, elektirik üretmek için insan gücü kullanıyorsanız bir avukata tabii ki ihtiyacınız yok. Sorun yaşayıp yaşamayacağınızı hep birlikte görelim.
Sayın illegal,ben avukatı maddi imkansızlıklardan dolayı tutamıyorum.Forumdan gerekli bilgileri takip ediyorum ve ona göre işlemlerimi yürütüyorum.Bunda yanlış bir şey varmı?
Gelişmeleri tabii ki yazacağım buraya....
Yoksa ben mi yazdıklarınızı anlıyamadım?
Kiracım,elektik ve su faturalarını ödemediğini takip ettim ve kestirttim,su ve elektrik olmayınca evden çıktılar (ödeyemediler)
Mahkemelere gerek kalmadan bu iş bitti.çok rahatladım şimdi.
Buradan,bilgilendiren Sayın Avukatlarımıza çok çok teşekkür ederim.
Umarım bir daha bu foruma sıkıntı ile dönmem,fakat bilgi edinmekte fayda olduğuna inanıyorum,bilgi edinmek için de yine de bu forumun takipçisi olacağım:)))
Sayın Adalı 10.. Aynı durum benim başımda da var.. Ben de buradan aldığım önerilerle hareket ettim ve sizin de işinize yarasın diye izlediğim yolu yazıyorum.. Sorun hem kiramı alamamam, hem de kiracıyı çıkaramam... Öncelikle, varsa kira kontratıyla birlikte emlağın bağlı bulunduğu vergi dairesine yolladılar beni. Damga vergisi ödedim, ondan sonra adliyelerde baro odaları var, oraya gidip, ilgili evrakları alıyorsun.. ve büyük pembe bir dosya veriyorlar sana..Bunları tek başıma dolduramadım, oradaki arzuhalcilere doldurttum..Bu işlemleri yapmadan önce, kimlik, kira kontratı ve varsa başka evrakların fotokopileri yanında olsun çünkü mutlaka istiyorlar..Bunları da halledince bütün evraklarla birlikte ve pembe dosyayla birlikte icra müdürlüğüne gidiyorsun...Görevliler işlemleri yapıp sana bir evrak veriyorlar ve bu iş bitiyor... Yanınızda mutlaka belli miktarda para olsun, çünkü işlemler sırasında paranız yoksa herşey aksıyor, sıranız başkasına geçiyor vs..Ben şahsi olarak yaklaşık 200 lira falan harcadım..Çok kolay gelsin..