Kredi borcundan eşimin daire satışı olur mu?
5 adet kredi kartına ve bireysel kredilere toplam . 90.000 tl borcum var ve artık bu borçları ödeyemiyorum.
benim korkum ;
evlendikten sonra 15.10.2001 tarihinde aldığı tapusu kendi adına olan taşınmazın.
satış kararı istenebilirmi. yaklaşık 2 aydır da ayrı yaşıyoruz.onun hayatında elinde olan tek şeyin benim yüzümden
gitmesini istemiyorum.
cevabınız için şimdiden teşekkür ederim
saygılarımla
Cevap: Kredi borcundan eşimin daire satışı olur mu?
Alıntı:
yezegu rumuzlu üyeden alıntı
5 adet kredi kartına ve bireysel kredilere toplam . 90.000 tl borcum var ve artık bu borçları ödeyemiyorum.
benim korkum ;
evlendikten sonra 15.10.2001 tarihinde aldığı tapusu kendi adına olan taşınmazın.
satış kararı istenebilirmi. yaklaşık 2 aydır da ayrı yaşıyoruz.onun hayatında elinde olan tek şeyin benim yüzümden
gitmesini istemiyorum.
cevabınız için şimdiden teşekkür ederim
saygılarımla
Sayın hocam; borçlar şahsidir.Yani sizin borcunuzdan dolayı ne eşiniz ne anne babanız sorumlu tutulamaz.
Alıntı:
muzo240 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın hocam; borçlar şahsidir.Yani sizin borcunuzdan dolayı ne eşiniz ne anne babanız sorumlu tutulamaz.
evlendikten sonra edinilen mallar kanunu var. eşimin aldığı mal da evlendikten sonra alındı , fakat kanun çımadan önce alındı. onun için akıbetinin öğrenmek istiyorum. saygılar
Alıntı:
yezegu rumuzlu üyeden alıntı
evlendikten sonra edinilen mallar kanunu var. eşimin aldığı mal da evlendikten sonra alındı , fakat kanun çımadan önce alındı. onun için akıbetinin öğrenmek istiyorum. saygılar
Eşin bu borçlara kefil olmadı ise borç eşinin üzerindeki malları baglamaz sadece banka bu evi ödemedigin çektigin ihtiyaç kredisi ile aldıgını hesap hareketlerinden isoat ederse tasarrufun iptali 280 maddeden malı geriye alır
Alıntı:
muzo240 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın muzo240 aynı evde yaşıyor isem annem babam sorumlu tutulabilirmi acaba benin borçlarımdan? Çok teşekkürler.
Alıntı:
leventsahin rumuzlu üyeden alıntı
Sayın muzo240 aynı evde yaşıyor isem annem babam sorumlu tutulabilirmi acaba benin borçlarımdan? Çok teşekkürler.
Tutulamaz ..
Alıntı:
AV.FERDA AYDIN rumuzlu üyeden alıntı
Tutulamaz ..
Teşekkürler Ferda Hanım.