Cevap: Evli olmadan aldatmak
Bu konuda da, verilen tazminat kararları mevcut
Anayasamızda açıkça ifade edildiği üzere, aile Türk toplumunun temeli sayılmaktadır. Gerek Medeni Kanun ve gerekse Ailenin Korunması Hakkında Kanun ile ailenin korunması için gerekli düzenlemeler getirilmiştir. Yasalarımız evlilik düzenini esas almakta ve evlilik dışı birliktelikleri kural olarak koruması dışında bırakmaktadır. Dolayısı ile bu birliktelikler, evliliğe ilişkin yasal düzenlemeler kapsamında değerlendirilmez.
Ancak evlilik dışı birliktelik içerisinde gerçekleşecek eylemler "kişilik hakları" kapsamında değerlendirilecektir.
Bu ilişkide gerçekleşecek “aldatma” eyleminin, kişilik haklarına saldırı olarak nitelendirilmesi halinde, manevi tazminata konu edilmesi mümkündür.
Güzel bir şey ama genelde mağdur olan sürekli kız oluyor ve bir çok kişi haksız yere ceza evinde sürdürüyor.
İşin birde maddi boyutunu düşünürsek parası olan her kapıyı açıyor buda yetmezmiş gibi parası olmayan insana da ceza evinin kapısını açtırıyor.
Alıntı:
u.karaca rumuzlu üyeden alıntı
Güzel bir şey ama genelde mağdur olan sürekli kız oluyor ve bir çok kişi haksız yere ceza evinde sürdürüyor.
İşin birde maddi boyutunu düşünürsek parası olan her kapıyı açıyor buda yetmezmiş gibi parası olmayan insana da ceza evinin kapısını açtırıyor.
Sayın u.karaca,
Bu hali ile yazdıklarınızın tek kelimesi dahi doğru değil. Anlatmak istediğinizi daha açık ifade eder misiniz?
Alıntı:
Av.Esin Kılıç Şehirlioğlu rumuzlu üyeden alıntı
Sayın u.karaca,
Bu hali ile yazdıklarınızın tek kelimesi dahi doğru değil. Anlatmak istediğinizi daha açık ifade eder misiniz?
Benim kafamda kurmuş olduğum budur; Kız aldatıyor daha sonra gidip mahkemeye verdin söylemiş olduğunuz gibi "kişilik hakları"na saldırı olarak ve kız mahkemeye çıkınca diyecek ki yalan söylüyor bana zorla tecavüz etti. peki bu durum nasıl sonuçlanır? yaşanmış bir şeyler de var ise mağdur iken mağdure olmazmı insan?
Alıntı:
u.karaca rumuzlu üyeden alıntı
Benim kafamda kurmuş olduğum budur; Kız aldatıyor daha sonra gidip mahkemeye verdin söylemiş olduğunuz gibi "kişilik hakları"na saldırı olarak ve kız mahkemeye çıkınca diyecek ki yalan söylüyor bana zorla tecavüz etti. peki bu durum nasıl sonuçlanır? yaşanmış bir şeyler de var ise mağdur iken mağdure olmazmı insan?
Bu kısmıda ne anlatığınız hususunu biraz açabilirmisiniz?
Alıntı:
okur123 rumuzlu üyeden alıntı
Bu kısmıda ne anlatığınız hususunu biraz açabilirmisiniz?
Uzun bir birliktelik sonucu aldatıldınız ve hakkınızı kanunlarda aradınız, mahkemeye çıktığı zaman da kız gidip diyecek ki bana zorla tecavüz etti ortaya böyle bir iddaa atabilme ihtimali %80'dir çünkü hakim karşısına geçince kendini aklamak için her şeyi söyleyebilir. Geçmişte yaşanan birliktelik'te var ise zorla oldu diyecek bunun içinden nasıl çıkılabilir?
Ki aldatan insan bunu da yapar kanaatindeyim.