Babam 67 yaşında kredi aldı 68 yaşında vefat etti banka bütün parayı bizden istiyor
Babam 67 yaşında, bankadan aldığı emekli maaşı karşılığı 9000.TL kredi kullandı. Maaşından kesilmek üzere banka 4 yıllık sigorta kabul etmiyor diye 3 yıllık sigorta oluyor diye 3 yıl vadeli verdi ve her ay babamın maaşından taksitler kesildi . Babam 68 yaşında kasım ayında vefat etti. Banka babamın birinci yıl sigorta yapıldığını ama ikinci ve üçüncü yıl sigorta yapılmadığı için kalan bütün borcunu bizden istiyor. Bu konu hakkında ne yapabilriz kanuni haklarımız nelerdir. Normalde babamın ödediği paranın da bize verilmesi gerekirken her şey bizden talep ediliyor.
Bilgilerinize önerilerinize ve varsa yargı kararlarına ihtiyacım var,
herkese hayırlı günler hayırlı işler dilerim.
Cevap: Babam 67 yaşında kredi aldı 68 yaşında vefat etti banka bütün parayı bizden istiyor
Alıntı:
serkanonline rumuzlu üyeden alıntı
iyi günler ;
Babam 67 yaşında bankadan aldığı emekli maaşı karşılığı 9000 tl kredi kullandı maaşından kesilmek üzere banka 4 yıllık sigorta kabul etmiyor diye 3 yıllık sigorta oluyor diye 3 yıl vadeli verdi ve her ay babamın maaşından taksitler kesildi . babam 68 yaşında kasım ayında vefat etti. banka babamın birinci yıl sigorta yapıldığını ama ikinci ve üçüncü yıl sigorta yapılmadığı için kalan bütün borcunu bizden istiyor bu konu hakkında ne yapabilriiz kanuni haklarımız nelerdir. normalde babamın ödediği paranında bize verilmesi gerekirken her şey bizden talep ediliyor
çok acill bilgilerinize önerelirenize ve varsa yarğı kararlarına ihtiyacım var
her keze hayırlı günler hayırlı işler dilerim
Sayın hocam kredi çeklirken çekilen miktar kadar hayat sigortası yapılır. Sigorta parası peşin ödenir yani kredi alırken. Babanız vefat ettikten sonra aldığınız veraset ilamıyla bir dilekçeyi bankanıza yazdığınızı düşünüyorum. Bu konuda banka müdürüyle direkt konuşmanızı ve babanızın kredi dosyasını istemenizi öneriyorum. Bakalım o dosyadaki sigorta nasıl yapılmış bence tüm cevaplar orada. baktınızı ki size karşı lakayt davranılıyor...O zaman genel müdürlüğü bir elektronik postayla ya da telefonla olmazsa dilekçeyle söz konusu bankayı şikayet edin mutlaka çöüzümü vardır(tecrübeyle sabittir)
Cevap: Babam 67 yaşında kredi aldı 68 yaşında vefat etti banka bütün parayı bizden istiyor
Alıntı:
muzo240 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın hocam kredi çeklirken çekilen miktar kadar hayat sigortası yapılır. Sigorta parası peşin ödenir yani kredi alırken. Babanız vefat ettikten sonra aldığınız veraset ilamıyla bir dilekçeyi bankanıza yazdığınızı düşünüyorum. Bu konuda banka müdürüyle direkt konuşmanızı ve babanızın kredi dosyasını istemenizi öneriyorum. Bakalım o dosyadaki sigorta nasıl yapılmış bence tüm cevaplar orada. baktınızı ki size karşı lakayt davranılıyor...O zaman genel müdürlüğü bir elektronik postayla ya da telefonla olmazsa dilekçeyle söz konusu bankayı şikayet edin mutlaka çöüzümü vardır(tecrübeyle sabittir)
konu ile ilgili çok acil ihticat veya kıyat gerekiyor banka diretiyor dosyayı vermiyor yargıtayda veya başka bir mahkeme kararı varmı varsa linkiniveya dosya numarasını verebilirmisiniz ilgi ve alakanıza çok teşekkür ederim
İyi akşamlar hocam ,hemen konuya girecem banka kendi hatasını sizin üzerinize atarak, babanızın sigortası yok parayı ödeyin diyemez .artık bankalar kanununa göre sigorta yapma sorumluluğu bankanındır.ve 1 yıl dahi yapmış olsa gelecek yılı biten sigorta yılıyla bağlıyarak sigortayı yapar.arada bırakın yılı gün bile kaçırmaz.Bu yüzden içiniz rahat olsun ,hem hiç bir banka bir yıl sigorta yapıp riski göze alamaz varsa böyle birşey o bankada yanlış giden birşeyler vardır.eminim dosyayı göstermemelerinin sebebide budur. Saygılarımla
Alıntı:
seyit tütün rumuzlu üyeden alıntı
hem hiç bir banka bir yıl sigorta yapıp riski göze alamaz
Neredeyse bankaların tamamı, kredi kuulanımında 1 yıllık hayat sigortası poliçesi düzenler.Yapılan sigorta bankadan ziyade, kredi kullananı korumaya yaradığından banka tarafından takip edilip yenilenme zorunluluğu da bulunmamaktadır.
İş bankasından bende sigorta poliçemi alamıyorum, İş Bankası - Anadolu Emeklilik - Genwort Finansal üç maymunu oynuyor Üçünden de alamadım poliçemi