Kısmi süreli iş sözleşmelerinden* çağrı usulü
Babam bir şirkette 6 yıldır çağrı usulü sözleşme ile çalışmaktadır. Ortalama aylık 160 -180 saat ( 2 ve veya 3 hafta içinde yoğun mesai yöntemi ile )
* 6 yıldır senelik izin kullandırılmadı,
* hafta sonu, bayram gibi günlerde herhangibir ücret ödenmedi. son aldığım bordroda çalışılan 30 saatin hafta sonunda gösterildiğini gördüm.
* aynı bölümde aynı ünvan ile tam süreli çalışan kişilere %40 daha fazla ücret ödeniyor.
* sözleşmesinde ** çalışma süresi başlığı ile koyulan maddede,,
haftalık çalışma süresi ve bunun günlere dağılımı ara dinlenme saatlari part time çalışma süreleri ve veya saatleri işveren tarafından tespit ve tanzim olunur. İşveren, işçinin iş görme borcunu, çalışma zamandan bir gün önce işçiye bildirir. İşçi işveren tarafından belirlenen çalışma sürelerini uyacağını taahüt eder.
şeklinde olup maddede belli bir zaman olmadığı için iş kanunun da belirtilen işçi çalıştırılsın çalıştırılmasın çalışmadığı hafta için 20 saat ücrete hak kazanır ifadesinden doalyı hak eder mi.
Ayrıca alamadığı diğer haklar için noterden bu hakların talebi ile ilgili firmaya bir yazı göndersek hukuki açıdan sonradan bir sıkıntı yaşarmıyız. belki böyle bir yazı sonrası haklarımız öderler. Birde firmanın babımın giriş çıkış bilgilerini manuel olarak sonradan değiştirmesinde korkuyoruz önlem için ne yapmalıyız
Cevap: Kısmi süreli iş sözleşmelerinden* çağrı usulü
konu ile ilgili yardımlarınızı rica ederim
konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
.........................
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,