Merhaba; iki yıl önce ikinci kez alkollü yakalandığım için ehliyetime 2 yıl el konuldu, cezam dolduğunda sürücü davranışları geliştirme eğitimine tabi tutulacakmıyım bu konuda daha önce deneyimi olan arkadaşların cevabını bekler, saygılar sunarım.
Printable View
Merhaba; iki yıl önce ikinci kez alkollü yakalandığım için ehliyetime 2 yıl el konuldu, cezam dolduğunda sürücü davranışları geliştirme eğitimine tabi tutulacakmıyım bu konuda daha önce deneyimi olan arkadaşların cevabını bekler, saygılar sunarım.
Arkadaşım,
SÜDGE Eğitimini alacaksın.
Ehliyetini geri almaya 1 yıldan az bir süre kaldığı zaman, eğer tekrar alkollü olarak yakalanmadıysan (Alkolsüz olarak araç kullanırken yakalanırsan önemli değil) bu eğitimi almaya gidebiliyorsun.
Önce Trafik Şubeye gidiyorsun, bir evrak veriyorlar, o evrakla İl Sağlık Müdürlüğü'ne gidiyorsun.
Senden şunları istiyorlar:
-İkametgah belgesi
-Ehliyet geri alım tutanağı (Aslı)
-4 Ad fotoğraf
-Kan tahlili sonucu
-300 TL (Her il için değişebiliyor, İzmir'de 300-TL)
-Psikolog muayenesi
Bunları hazırlayıp, tekrar İl Sağlık Md.lüğü'ne gidiyorsun ve SÜDGE için gün alıyorsun.
Psikolog seni kan tahliline sevk ediyor.
Kan tahliline gitmezden önce en 3-4 gün alkol alma.
GTT oranına bakıyorlar, yüksek olmayacak, yoksa tekrar tahlile gidersin.
Eğitim 4 hafta, imtihan, 4 hafta izleme süresi, tekrar imtihan.
Sertika alıyorsun, tekrar Trafik Şube'ye "Ehliyetimi verin" diye
20-30 sorum soruluyor, baraj 70.
başarılı olamazsan tekrar eğitime ve gene para ödersin.
üstad bu izleme süresini sormak istiyorum.bu süre içerisinde nasıl izleniyoruz kısacası :) kan testleri falanmı veriliyor tekrar , imza falanmı ? birde eğitim sanırım haftada bir gün , kaç saat sürüyor ve genelde hangi günler ?