kooperatif üyelerinin aidatlarını ödememesi durumunda üyelere karşı yapılacak icra takibinden önce ihtar çekilmesi yasal olarak zorunlulukmudur?yoksa aidat miktarının ve ödeme zamanını içeren genel kurur kararının üyelere tebliği yeterlimidir?
Printable View
kooperatif üyelerinin aidatlarını ödememesi durumunda üyelere karşı yapılacak icra takibinden önce ihtar çekilmesi yasal olarak zorunlulukmudur?yoksa aidat miktarının ve ödeme zamanını içeren genel kurur kararının üyelere tebliği yeterlimidir?
D ORTAKLARIN ÖDEV VE SORUMLULUKLARI:
I - SÜRE VE ORTAKLIĞIN YOK OLMASI:
Madde 27 - Ortakların yüklendikleri paylar için ödiyebilecekleri para tutarını anasözleşme belirtir. Kooperatif, sermaye yüklemlerinde borçlu veya sair ödemelerle yükümlü bulunan ortaklarından elden yazılı olarak veya taahhütlü mektupla, bu husus mümkün olmazsa ilanla ve münasip bir süre belirterek yükümlerini yerine getirmelerini ister. İlk isteğe uymıyan ve ikinci istemeden sonra da bir ay içinde yükümlerini yerine getirmiyenlerin ortaklığı kendiliğinden düşer. Ortaklığın düşmesi alakalının, anasözleşme veya diğer suretlerle doğmuş borçlarının yok olmasını gerektirmez.
koop. ruhsat ve tapu için bizlerde 13.500 ytl istedi bunuda banka kredisi çekerek ödeneceğini söyledi, ödeyemeyenler kredi çekip ruhsat ve tapu masraflarını ödeyeceklerdi. koop. yönetimi karar defterine kredi çekilecek şeklinde yazmamış tapu ve ruhsat için ödeme şekli diye yazmışlar. durumu iyi olan üyeler bu parayı ödedi ama bizler kredi çekmesini bekledik, koop. tapuyu alacak ki bankalardan kredi çekebilelim. tapuyu alamadı sorunlarla karşılaştı. koop. daha önce de usulsüzlükler olmuştu. yönetim biz tapuyu alamadık ama genede bu borcu ödeyeceksizin diyor. ne yapabiliriz.
ya borcu ödersiniz,
yada üyeliği devredersiniz...
olağanüstü genel kurul kararı aldırıp..
bu genel kurulda yeni bir karara varılır..
yani tapu alınamadı bu borçların vadesini uztalım yada...benzeri..
ortada bir genel kurul kararı mevcutken bir başka genel kurul kararı olmadıkça uygulaması devam edecektir..
sevgi ve saygılarımla..
ben 3 bloklu 90 daireden oluşan bir sitede oturuyorum kooperatifin borcu bitmediği için fesih işlemleri gerçekleşemedi 13 yıldır eski yöneticiye borcu ödemesi için ihtar çekildi bundan sonraki süre süreç nasıl işleyecek birde kooparatif feshedilmediği için site yönetimine geçilebilirmi teşekkür ederim