Yalan bahanelerle işten çıkarıldım haklarım nelerdir
selamlar
yaşım 40 2 çocuk babası ve kirada oturan geçimini ucu ucuna saglayan işimde canlabaşla çalışan biriydim..işe 11 eylül 2009 tarihinde işyeri müdürü ile yaptıgım '' en kısa zamanda sigorta ve deneme surecini kapsayan 30 gün içinde belirli bir maaş aynı zamanda harici mesailerin olacagını ve kendi insiyatiflerine göre vereceklerini söyledi aradan 6 ay geçmesine ramen hiçbiri yapılmadı iyi para kazandırmama ragmen 12 şubat 2010 tarihi itibarı ile ''işyerinde küçülmeye gidiyoruz '' bahanesi ile işyeri sahibimiz bana son iki aylgımı ve harici mesailerimi ödemeden işime son verdi . Girdigim günden beri bana vadelilen maaş artışı ve sigortamda yaılmadı..ayrıca işyeri küçülmek gibi bir eylimleri olmadıgı gibi faaliyetlerine devam etmekte ve sigortasız eleman çaıştırmaktalar .işimde başarılı sunulanı en iyi şekilde yapan gece gündüz demeden en zor noktalarda bile işim geregi metrelerce yükseklikte işimi can güvenligim olmadan yapıp şirkete çok güzel paralar kazadıran EN SONUNDADA kendini kapıda bula biri olarak piskolojim bile bozuldu şimdi HAKKIMI nasıl arayabilirim ne olur bana yardımcı olabilirmisiniz hukuk konusunda bilgisizim..!
Cevap: Yalan bahanelerle işten çıkarıldım haklarım nelerdir yardım lütfen
Kardeşim hiç sigorta yapmadılar diyorsun,iddialarını kanıtlayabilirsen dava açabilirsin.Diğer çalışanları kabul ederlerse sahit gösterebilirsin.Ancak bu gibi yollara başvurabilirsin.Sigorta yapmadıkları için tazminat gibi hakların olmuyor.Şikayette bulunabilirsin,kanıt ve delilin olması lazım.