Gürültü Yapılması ve Üstü Kapalı Tehdit
Merhaba,
Forumlarda araştırma yaptım ancak benim öğrenmem gereken konuyla ilgili tam bir açıklama bulamadığım için yeni bir başlık açma durumunda kaldım.
Sorunum şu;
oturduğum ev aileme ait ve haftada birkaç gün arkadaşlarımla evde toplanıp sohbet ediyoruz. Müziğin ya da televizyonun sesi sadece duyulabilecek kadar açılıyor, yani "bangır bangır" bir sesle eğlenmiyoruz. Konuşma tonlarımız da normal şekilde, aşırı yüksek şekilde kahkaha ya da bağırma içermiyor. Kısacası ben normal bir biçimde toplanıp sohbet ettiğimizi düşünüyorum. Ancak alt komşum benimle aynı görüşte değil. 2-3 kez kapıma gelip gürültü yaptığımızı söyledi. Ben de nezaketen özür dileyip, dikkat edeceğimi ilettim kendisine. Ancak şikayetlerine devam edip, gece saat 11'den sonra en ufak bir gürültü dahi duymak istemediğini, sağlık sorunu bulunduğunu ve ayak sesinden dahi rahatsız olduğunu belirtti. Kısacası saat 11'den sonra evde sadece nefes almamı istiyor galiba yalnız başıma. Polis çağırıp tutanak tutturacağını, konuyu mahkemeye taşıyacağını ve beni mahkemede süründüreceğini belirterek tehdit edip sindirmeye de başladı.
Öğrenmek istediğim, şikayetçi olması durumunda eve gelecek olan polis sadece şikayeti doğrultusunda tutanak tutup para cezası mı uygulayacak; yoksa gelip durumu yerinde tespit etmeye, yani gürültü yapıp yapmadığımızı anlamaya mı çalışacak? Gürültü yapmadığımızı belirlemesi durumunda tutanak tutmadan evimden ayrılacak mı? Ayrıca gürültü yapmadığım polis tarafından belirlenirse benim komşumun devamlı kapıma gelmesini engellemek için alabileceğim bir önlem var mı?
Konu hakkında yardım eden ve mevcut durumuma ekleme yapıp yol gösterecek herkese şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Gürültü Yapılması ve Üstü Kapalı Tehdit
polis gelip öyle gürültü var mı yokmu diye tespit yapmaz.. şikayet varsa gelir ve ona göre gereği yapar.. gürültüden ceza fln keseceğini de sanmıyorum...
eğer bir yargılama olacak olursa diğer komşuların şahitliği önemli ve belirleyici olacaktır..