Hukuka aykırı karar alan hakimler hakkında ne yapabiliriz?
Arkadaşlar, bire bir başıma gelen bir olaydan bahsetmek istiyorum. Bunlar tamamen gerçek ve kayıtlıdır. Eşim 3 aylık evliliğimizden sonra aleyhime boşanma davası açmıştı. Aramızda herhangi bir kavga, darp veya hakaret olmadığı için davanın reddedilmesi gerektiğini düşünüyordum. Eşim ve avukatı 4 tane şahitleri olduğunu, eşimi döverek burnunu kanattığımı ve bunun da raporu olduğunu, dişini kırdığımı iddia ederek bunu da şahitlerle ispat edeceğini beyan etti. Eşimle 3 ay boyunca Ankara'da yaşadık ve hiç misafirimiz gelmedi. Dolayısıyla eşimle aramızda yaşadıklarımıza birilerinin şahit olması mümkün değildi.
Şahitler mahkemede "eşini döverken görmedik" ve "biz ortak hayatı bilmeyiz" dediler, fakat şahitler " eşinin dişini kırdığını gördük" diye de ifade verdiler. Nerde, ne zaman, hangi saat eşimi dövmüşüm de siz de İstanbul'dan kalkıp gelmişsiniz Ankara'da olaylara şahit olmuşsunuz diye sorulmadı şahitlere. Hakim tüm soyut iddiaları kabul etti. Şahitlerin yalan söylediğini bile bile, herhangi bir doktor raporu da olmadığı halde eşimi dövdüğüm gerekçesiyle boşanmaya karar verdi. Dava bu şekilde gelişti ve bitti. Celseler 4-5 dakika falan sürdü, bana hiç bir savunma veya söz hakkı verilmedi.
Bu kararı veren hakim hatalı olabilir, yanlış yapmış olabilir insanlık halidir belki ama ben kasıtlı olduğuna inanıyorum. Bana maddi ve manevi anlamda çok zararı oldu. Davayı yargıtaya gönderdimama bu uzun süreçte manevi anlamda çok yıprandım, zarar gördüm. Bu konuda üyelerimizden görüş alabilir miyim?
Cevap: Hukuka aykırı karar alan hakimler hakkında ne yapabiliriz?
Defalarca bu sorununuzu bir çok forumda dile getirdiniz...
Merak ettiğim husus; "temyiz hakkını" kullandınız mı
Alıntı:
AV.FERDA AYDIN rumuzlu üyeden alıntı
Defalarca bu sorununuzu bir çok forumda dile getirdiniz...
Merak ettiğim husus; "temyiz hakkını" kullandınız mı
Temyiz hakkımı kullandım tabi, yargıtayda karar bozulsa bile ben bir hakimin bilerek böyle hukuka aykırı boşanma kararı vermesiyle ilgili ne yapabilirim diye araştırıyorum.
Yarsav'a müracaat edebilirsiniz :)
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Yarsav'a müracaat edebilirsiniz :)
Teşekkür ederim Engin Bey ama yarsav galiba sadece dernek olarak faaliyet yürütüyor :) Şaka bir yana ben gerçekten ne yapılabileceğini araştırıyorum. Sizin görüşünüz nedir?
Hakimleri verdiği kararlardan dolayı şikayetten pek bir şey çıkmıyor, boşuna enerji tüketirsiniz derim.
Nereden biliyorsunuz hukuka aykırı karar aldığını?
Hukukçu musunuz?
Onun bildiği hukuka aykırı karar veriryor hakimler savcılar.
Siz bildiğiniz hukuku öğretin de doğru karar versinler :)