Yoksulluk nafakası iptali
Taraflar eşit kusurlu hakim arkadaşımın eşine nafaka bağladı. Senelerdirde alıyor. Babasından üç kardeşe hisseli iki arsa ve iki daire kaldı babasındanda 700 tl yetim maaşı alıyor.Bildiğim kadarı ile asgari ücret kadar geliri olan kişi yoksul sayılmıyor .Aldığı maaş asgari ücretin üstünde kira vermeden evinde oturuyor duyduğumuz kadarı ile arsanın birisinide bir sene önce satmışlar gelir elde etmiş.Ayrıca evliyken alınan bir daire var boşanma düşünülmediği için ev koca tarafından bayanın üzerine yapılmış bayanda boşanma davası sürerken bu daireyi satmış .Bu gündeme getirildiği halde dava içinde her hangi bir etkisi olmadı birde babasından hissesi olmadan tam bir dairede düşmüş bunuda boşanma davası görülürken satmış. şimdi bütün bunları sunmuş olsak nafakayı iptal ettirebilirmiyiz.Yada yetim maaşı asgari ücretin üzerinde olduğu için tek başına yeterli olurmu .
Cevap: yoksulluk nafakası iptali.
nafakanın kalkması için bazı şartlar oluşmuş gibi ancak maaşın asgari ücretin üstünde olması tek başına yeterli olmaz
taraflar arasındaki dengeye bakmak lazım... arkadaşınız olan kişi çok daha yüksek bir maaş alıyorsa yine nafaka ödeyebilir..
Fuat Bey tedbir nafakası konusunda fikrinizi almak istiyorum. Dava süresince tedbir nafakası bağlanan kadının açtığı dava reddedilirse, mevcut tedbir nafakası borcu da iptal edilebilir mi? Ne yapılabilir bu konuda?
Cevap: Yoksulluk nafakası iptali.
Tedbir nafakası borcu iptal edilmez. Ancak davaya bakan hakim bu nafakayı kaldırabilir.
Cevap: Yoksulluk nafakası iptali.
Alıntı:
Av.Ragıp Atay rumuzlu üyeden alıntı
Tedbir nafakası borcu iptal edilmez. Ancak davaya bakan hakim bu nafakayı kaldırabilir.
Ragıp Bey dava reddolduktan sonra zaten tedbir nafakası kalkıyor. Haksız yere bağlanan ve borç içine sokulan erkek tarafının hakları nasıl korunacak ben onu sormak istemiştim.
Alıntı:
Av.Fırat Kırımcı rumuzlu üyeden alıntı
nafakanın kalkması için bazı şartlar oluşmuş gibi ancak maaşın asgari ücretin üstünde olması tek başına yeterli olmaz
taraflar arasındaki dengeye bakmak lazım... arkadaşınız olan kişi çok daha yüksek bir maaş alıyorsa yine nafaka ödeyebilir..
Cevabınız için teşekkür ederim arkadaşım emekli sandığı emeklisi aldığı maaş 1385 TL kirada oturuyor üzerine kayıtlı hiç bir mal varlığı yok. kadının satmış olduğu menküllerin tapudan satıldığını ispatlasak faydası olurmu.Ayrıca 2005 yılında bir dava açmıştık ama takip etmediğimiz için dava kendiliğinden düştü.Şimdi o davayı yenilemeden yeni bir dava açabilirmiyiz kanunen bir sakıncası olurmu.