İhmalkar yönetim radyatör peteklerinizi tıkarsa
Merkezi ısıtma bir apartmandayım. Giriş katındayım. Yıllardır değişmemiş merkezi sistemin radyatör suyu bu süre boyunca tortulaşmış ve en alt kat olunca benim kaloriferin birini tamamen diğer ikisini kısmen tıkamış. Doğru dürüst ısı veremiyorlar.
Isıtma suyunu radyatörlere sağlayan apartman yönetimi olduğuna göre ve bu suyu değiştirme ve bakım gibi işlerini yapmadığı için bu kış vakti mağdur kalmış olmamda sorumlu olan sizce yönetim değil midir?
Bana radyatörler senin, tıkanmışsa açtır, biz suyu değiştirmeyiz gibi bir yanıt geldi apartmandan.
Düz panel radyatör ve üzerinde de ahşap radyatör örtüsü olduğu için radyatörleri yerinden çıkarmadan olduğu yerde devr-i daim gibi yöntemlerle temizletme gibi uğraştırıcı ve masraflı bir sorun çıktı.
Sigortadan ekspertiz istedim, yardımcı olacaklarını umuyorum.
Böyle bir durumda yönetime sorumluluğunu kavramasını sağlayacak bir yasal yöntem var mıdır ?
Cevap: İhmalkar yönetim radyatör peteklerinizi tıkarsa
Kendi kendimi yanıtlıyorum. Belki benzer durumla ileride başkaları da karşılaşırsa diye bilgi vermek amaçlı...
Sigorta konuyu poliçe kapsamı dışında görüp talebimi reddetti.
Radyatörleri temizleyecek tesisatçı da peteklerin hepsini temizleyip temiz su ile doldursam bile apartman kazan suyu ile bağlanınca zaten pis su ile birleşecek yine tıkayacak bu konuda ancak tutanak tutarak işimi yaparım dedi.
Masrafı ve uğraşısını kendim yapacak olmama rağmen bu olayı kendi başıma çözemiyor olmama karşın apartman yönetimi yardımcı olmuyorsa gerekli işlemler öncelikli noterden ihtar, sulh hukuka başvurmak yada hepsini yürütmesi için bir avukat tutmak mıdır ? Fikri olan varsa çok sevinirim.