Cevap: Kontratsız oturan kiracı
yardımcı olamaz mısınız lütfen?
Arkadaşlar bu konuda sizden acil yardım bekliyorum. O dükkandan gelen aylık ile tedavi masrafımızı karşılıyoruz, bu yüzden durum hassas. ve bu hassasiyeti biliyor ve o yüzden nasıl olsa hastalıkla boğuşuyor, benimle mahkemede uğraşamaz tavırlarına bürünen bir kiracıyla yüzyüzeyim.
lütfen yardım edin....
Arkadaşlar aranızda hukuksal olarak bu sıkıntıyı nasıl atlatacağımı anlatabilecek kimse yok mu?
Kontratı olmayan bir insan ne kadar süreyle mekanımı işgal edebilir?
Konuya yeniden yazarak sistemde cevaplanmış gibi görünmesine neden oluyorsunuz.
Yazılı kontrat şart değil, anlaştığınız bedelden şifahi anlaşmaya istinaden tahliyeli icra takibi açıp, alacağınızın tahsilini ve tahliyeyi sağlayabilirsiniz.
öncelikle iyi günler. bizimde bi kıracımız var. 8 yıldır evimizde oturuyo.kirayıda ödüyor ama ben kıracının söylemlerinden huzursuzum.ettiği laflar sanki ev onunmuş gibi tavırları var.bana doğru düzgün bilgi vermiyor ve binada yapılan işlemlerle ilğili kıradan para ayırdığını söylüyor.satmayı düşündüm bi ara kıracı yüzünden gelenlere musait değlim diye kapıyıda çmamış çoğu zaman. uzakta olduğum içinde gidipte ilgilenemiyorum.açıkçası evimi işgal etmiş gibi düşünüyorum.kontratta yok arada ama bankadan ödemeleri yapıyo.bu kıracıyı çıkarmak için ne yapmalıyım.elektirik su hala bizim üstümüze. onları kestirsem yada kestireceğimi, söylesem yasal açıdan sakıncası varmı
Kiralarını eksik yatırması halinde bakiyesi için ihtar/icra takibi/dava yoluna gidebilir, buna dayanarak kiracınızın tahliyesini talep edebilirsiniz. Evinizin alıcı adaylarına gösterilmesi için dava açabilirsiniz. Aboneliklerinizi kapatabilirsiniz. Kira bedelinin artırılabilmesi için dava açabilirsiniz.
bende alacaklısı olduğum kişinin hacizlediğim evine oturuyorum. borçlular beni evden atmak istiyorlar. ben alacaklı olduğum halde birde kiramı ödeyeceğim. elatma davası açıldı. ne yapmam gerekir.teşekkürler.
Borçlular değil de alacaklılar evden atmak istiyodur olsa olsa :)
El atma davasında alacağınıza mahsuben evde oturduğunuzu ileri sürebilirsiniz.