Kamu Kurumundaki Müdüre Karşı Tazminat Davası
Merhaba, Kamu kurumunda memur olarak çalışırken pazar günüde çalışmam istendi bende bunu kabul etmeyince müdür bana hakaret etti. Sulh Ceza Mahkemesinde davam sonuçlandı ve müdürün aldığı ceza paraya çevrildi. Ben şimdi sulh hukuk mahkemesinde maddi ve manevi tazminat davası açtım; ancak Emsal dava arıyorum bulamıyorum. Yardım ederseniz sevirinirim. İlginize şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Memur olarak hakarete uğradım. Emsal dava bulabilir miyim?
İlgisiz konuya yazmışsınız sorunuzu ama cevaplayalım. Emsal davayı ne yapacaksınız?
Merhaba Sayın Avukatım, öncelikle cevap yazdığınız için çok çok Teşekkür Ederim.
Daha öncede bahsettiğim gibi Müdür Bey hakkında Sulh Cezadaki Dava sonuçlanmış olup, Manevi tazminat davasını Sulh Hukuk Mahkemesinde açmış bulunmaktayım. Bulacağım Emsal Mahkeme Kararını davamın görüldüğü yüce mahkemeye sunacağım.
Çok araştırdım ama emsal dava bulamadım. Emsal dava nasıl bulunur? Yardımcı olursanız ve 1 adet emsal dava(Hakaret sonucu verilen Manevi Tazminat ile ilgili) bulabilirseniz size minnettar kalırım. İlginize tekrar Teşekkür Eder saygılar sunarım.
Bu davada emsal davaya, karara ihtiyaç olduğunu zannetmiyorum. Emsal dava bizatihi davayı açtığınız hakimin tecrübelerinde vardır. Sitemizden ve Yargıtayın sitesinden içtihatları araştırabilirsiniz çok istiyorsanız.