-
Ömürlük Sicil
Merhabalar,
daha önce de yazdım ama cevabını alamadım.Kimsenin cevap verme zorunluluuğu olmadığını bilerek tekrar sorularımı konuyu bilen hukukçu üyelere iletmek istiyorum.
1-Güveni kötüye kullanma suçuyla alakalı hüküm adli sicilden ömür boyu silinmez deniyor ne kadar doğrudur?
2-Ceza mahkemesinde görülen bir davanın sanık tarafı 3 duruşmada avukatsız iken 4.duruşmada avukat tuttuğu zaman bu aşamada avukat dosya inceleme için mahkemeden zaman isteyebilir mi? Ya da bi sonraki duruşmaya mı ertelenir.?
-
Cevap: Ömürlük Sicil
1-Adli sicilden ömür boyu silinmeyen suç yoktur. Suçun cezası infazı tamamlandıktan sonra silinir. Ancak adli sicil arşiv kaydında saklanır. Ne kadar saklanır derseniz bilmiyorum ama ömür boyu olduğunu sanmıyorum.
2-Avukatlar davanın her aşamasında davaya müdahil olup dosyayı yeni adlıklarını beyan ederek inceleme için süre isteyebilirler. Talebin haklı olup olmadığına mahkeme karar verir.
-
-
Engin bey kusuruma bakmayın tekrar yazmaya çekindim.BİR durum izah etmek istedim.1 kovuşturma içindesiniz.2.duruşma bitmiş.Yeni bir suç işlediniz ve yeni bir dava açıldı hakkınızda HAGB kararı verildi..1.nci dava halen sonuçlanmamıştır.Dava karara bağlandığında mı sicile bakılır yoksa Kovuşturmanın başında mı? Yani 2 suçun sonucu ilk suçunuzun karar aşamasında ne kadar etkili olur?
-
Kamu davası açıldığında sanığın nufus ve adli sicil kaydı çıkarılır. Kesinleşmiş kararlar varsa mahkemelerinden celp edilir. Süren davaların tesiri yoktur.