-
Toplam 1 dosya bulunuyor
Yeni Kontrat
Kardeşimle ortak olan dükkanımı 2 sene önce kahvehane olarak kiraya verdim.Kumar oynatmaya başladılar ve hiç bir ay kiramı zamanında alamadım.O zaman kontratta kardeşimin yerine imza atmış benim kendi imzam.bu kontratla ruhsat aldı.Bir müddet sonra cezaevine girdi.Şimdi ona icra takibi zor olacağından ben ortağıyla noter tasdikli yeni bir kontrat yaptım. Kiralarımı 3-4 ayda zor alıyorum.Mahkemeye vemeyi düşünüyorum.Şimdi düşük bir ihtimal olsada eski kontratı öne sürebilirmi(kardeşimin imzası sahte) ve yeni konratım hakkında düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.Ekte veriyorum.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
-
Cevap: Yeni Kontrat
Kural olarak, taraflar arasında imzalanan yeni bir sözleşme, eski sözleşmeyi tüm hükümleriyle birlikte ortadan kaldırır.
-
Öncelikle ilginiz için teşekkürler..Eski kontrattaki(sahte imzalı) şahıs cezaevinde ,yeni kontrattaki(noter tasdikli) ortağı.Eski kontratın süresi doldu fakat kontrat yenilenmediği için bildiğim kadarıyla uzuyor.İleride benim tahliyem olmadan ortağımda olsa başkasıyla kontrat yapamazsın diye bir şey ileri süremez mi? Tekrar teşekkürler...
-
Kiraya verdiğiniz taşınmazın hissedarı, elbette kendi rızası dışında yaptığınız sözleşmeye itiraz edebilir, tahsil ettiğiniz kira bedellerinden hissesine düşen kısmını sizden talep edebilir.
-
Sanırım anlatamadım:alalaKirayalayan ben ve kardeşim burada bir sorun yok.Yukarıda bahsettiğim kişiler kiracılar.
-
Ortaklardan birine kiraya vermiştim, o ortak hapse girince diğer ortakla sözleşme yaptım diyorsunuz.
Buradaki "ortak" kavramı önem arz etmektedir. Şöyle özetleyebiliriz:
Kural olarak, bir kişi ile yapmış olduğunuz kira sözleşmesi sona ermeden, bir başkası ile kira sözleşmesi imzalayamazsınız.
Ortada bir tüzel kişilik var ise -ki anladığım kadarıyla yok- ve yeni sözleşmeyi, şirketi temsile yetkili diğer ortak imzaladı ise, ikinci sözleşmeniz geçerli olur. Zira burada kiracı şirkettir, temsile yetkili olduktan sonra, şirket adına kimin imza attığının bir önemi yoktur.
Ancak "ortak"tan kastınız gayriresmi bir ortaklık ise, ilk sözleşmeyi imzaladığınız şahıs, yeni sözleşmeye itiraz edebilir.
Cezaevindeki kiracınıza usulüne uygun olarak icra takibi yapabilir, kira bedelini tahsil ve mecuru tahliye edebilirdiniz.
Ancak şu anda imzalamış olduğunuz sözleşme de, yeni kiracınıza karşı sorumluluk anlamında bağlayıcıdır.