İşten ayrılmak istiyorum fakat ayrılamıyorum
Merhaba sitenize yeni üye oldum, öncelikle herkese iyi forumlar diliyorum.
Gerçekten şu an beni çok rahatsız eden ve ciddi anlamda huzursuzluk veren bir sıkıntıyla karşı karşıyayım ve siz işin ehli olan büyüklerimden yardımlarınızı bekliyorum.
Yaklaşık 8 ay önce dışarıdan bakıldığında gayet kurumsal olan bir teknolojik ürün satan firmaya satış danışmanı olarak başladım. Yeri geldi mesailerimiz ödenmedi, yeri geldi mağazadan ürün çalındı, bizlere imza attırıldı ve bu çalınan ürünler biz çalışan arkadaşlara fatura edildi. En son olayda şu ki, ben kendime başka bir iş buldum yine bilişim sektöründe. Herşeyimi ayarladım, istifa etmek istiyorum, istifamı yazdım fakat onaylamıyorlar istifamı. Gösterdikleri gerekçede şu; bundan yaklaşık 2 hafta önce ben reyonumda müşterilerle ilgilenirken reyonun diğer ucunda hırsızlık olayı oluyor, güvenlik kameralarındada görüntüler mevcuttur, bu konuyla ilgili hiç bir tutanak tutulmuyor ve ben işten ayrılmak istediğimde orada çalınan ürünün fiyatı bana fatura edilmek isteniyor. Eğer o fatura edilecek belge için imza vermezsem istifamın onaylanmayacağı söyleniyor. Mağazada güvenlik personeli çalışmamaktadır. Hırsızlığın olduğu andan sonra herhangi bir tutanak kimseye tutulmadı, polise başvurulmadı. Şimdide bana mal edilmek isteniyor. En kötü durumda çıkışımın verilmediği için diğer yeni bulduğum işimede başlayamıyorum. Gerçekten tatlı dille olayı çözmek istedim, konuşmaya çalıştım, ama üst düzey yöneticilere kadar herkes bana onu fatura etmek istiyor yoksa çıkışım verilmeyecekmiş. Ne yapmam gerekir, gerçekten zor durumdayım, yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler, iyi günler diliyorum herkese.
Cevap: İşten ayrılmak istiyorum fakat ayrılamıyorum, lütfen yardımcı olun
Yardımcı olursanız gerçekten sevinirim.
Cevap: İşten ayrılmak istiyorum fakat ayrılamıyorum
Yok mu hala bir cevap sayın site sakinleri
İstifa, karşı tarafın kabulüne bağlı olmayan bir irade beyanıdır.
İstifa etmekle, kıdem ve ihbar tazminatına hak kazanamazsınız.
İş akdiniz 6 ay-1.5 yıllık aralıkta olduğundan 4 haftalık ihbar öneliniz var. Bu süre kadar çalışmaya devam ederseniz işvereninizin sizden ihbar tazminatı talebini önlemiş olursunuz.
İstifanızı noter kanalıyla göndermenizi tavsiye ederim. Bu durumda iş akdinizin sona erdiği tarih kesin bir şekilde belgelenmiş olur.
İşverenin çıkış verip vermemesi sanırım muhasebeyi ilgilendiren bir sorun. İşe gitmez ve diğer işe başlarsanız SSK'da kaydınızı düşürmek zorunda kalacaktır. Herhalde fazladan prim ödemek istemez.
Sn. Av. İlknur Hanım gösterdiğiniz ilgi için gerçekten çok teşekkür ederim. Ssk' ya gidip ilişik kesme gibi bir işlem yapılabilirmi veya yapmama gerek varmı? Bunuda yanıtlayabilirseniz minnetkar kalırım. Tekrar teşekkür ederim. İyi akşamlar.
yarın sabah çalışma bakanlığına gidicem, onlarada aktarmam gereken bişey varmı acaba? şu konuyu netleştirebilirsek gerçekten sevinirim. teşekkürler.