Adli para cezası ve maaş blokesi
arkadaşlar bundan 8 yıl önce motor kazası yapmamdan ötürü 600 lira para cezasına çarptırıldım ve bu parayı 8 sene içerisinde ödemedim ve 2 gün önce maaş kartıma bloke kondu bu gün ilgili vergi dairesiyle görüşmüş olup taksit seceneğinin olmadıgını öğrendim sorum su olucak maaş hesabında 560 lira var ve blokelı ben bu borcu odeyecek bıle olsam o paraya el surmeden odemem gerekıyor anladıgım kadarıyla.. bu yapılan yasal mı eger yasaş degılse benım ne yapmam gerekıyor cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederım
Cevap: Adli para cezası ve maaş blokesi
Yetkili ve bu konu üzerinde bilgili arkadaşlar gerçekten zor durumdayım, bankanın iletişim hattıyla görüştüm ve .... vergi dairesince adli para cezasından ötürü bloke koyuldugunu öğrendim.Yapabilecegim hiçbirsey yok mu ? Hesap maaş hesabı ve içinde ki para neredeyse vergi borcumu karşılıyor
Maaş üzerinde 1/4 ten fazla haciz konamaz, vergi mahkemesinde dava açıp hukuka uygun hale getirebilirsiniz.
engin bey gercekten minnatarım vergi dairesi için adliyeyemi başvurmam gerekıyor
Vergi dairesinin bağlı olduğu vergi mahkemesine müracaat edeceksiniz.
Engin bey ben suan izmirdeyim ve vergi dairesi balıkesir/erdek vergi dairesi bunun için erdeğe mi gitmek gerekiyor yoksa izmirde de bu davayı bir şekilde açmam mümkünmü
Erdekte vergi mahkemesi varmı?
erdek 16.000 nüfüslu küçük bir ilçe sanmıyorum eğer varsada balıkesirde vardır
bu arada hesabımdaki para aynen duruyor yani haciz değil bloke söz konusu
Haciz nedeniyle blokedir kanaatimce.
Yetkili vergi dairesini öğrenirseniz, İzmir'den vergi mahkemesi kanalı ile davanızı açabilirsiniz.